Zihinsel engellilere keçe eğitimi

İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü, Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı, (ZİÇEV) "Hafif Düzeyde "Zihinsel Engellilere Yönelik Keçe

GÜNDEM 16.12.2015 15:02:00 0
Zihinsel engellilere keçe eğitimi

Bu proje ile Tekirdağ’da tespit edilen 15 yaş üzeri 10 zihinsel engelli bireye, keçe aksesuarları yapımı konusunda eğitim verilmesi hedefleniyor. ZİÇEV Eğitim Merkezinde yapılacak olan kurs, toplamda 115 gün sürecek, 15 Aralık 2015’te başlayıp, 25 Mayıs 2016 tarihinde sona erecek kursun ilk günü, İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın, kurstaki çalışmaları yerinde inceledi. Eğitime katılan kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük 20 Tl ücret verileceği, kursiyerlerin Genel Sağlık Sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından yatırılacağı söylendi. Ayrıca, kursta kullanılacak olan malzemelerin ve ulaşım-servis hizmetleri bedellerinin de İŞKUR tarafından karşılanacağı bildirildi.

 

 

İŞKUR DESTEKLİYOR
İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü, bu proje için toplamda 56 bin 380 TL kaynak ayırdı. Bu kaynağın ise, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlere veya işveren vekillerine kesilen idari para cezalarından karşılanacağı öğrenildi.
Projenin amacının engellileri topluma kazandırmak olduğunu söyleyen İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, ”Bu projenin asıl hedeflerinden biri de, engellilerimizi topluma ve üretime kazandırmak olup inşallah bu proje ve kurs sonunda engelli kardeşlerimiz toplumda daha geniş yer bulacaklardır” dedi.