3 damarı tıkanınca sigarayı bıraktı!

Sol kol ve göğüs ağrısı şikayeti ile Özel İrmet Hastanesi'ne gelen hastanın, kalbindeki 3 ana damarın tıkanık olduğu belirlendi ve hemen ameliyata alındı. Günde 4 paket sigara içtiğini belir

GÜNDEM 15.12.2015 16:21:00 0
3 damarı tıkanınca sigarayı bıraktı!

Çerkezköy’de hizmet veren Özel İrmet Hospital bünyesinde yeni açılan Kalp ve Damar Cerrahisi bölümü bir başarılı ameliyata daha imza attı. Sol kolunda ve göğsünde ağrı şikayeti ile hastaneye gelen 53 yaşındaki Rıfkı Çınar, “Göğsüm ve sol kolum ağrıyordu. Sık sık terliyordum. Ağrılarım dayanılmaz hale gelince çocuklarım beni apar topar hastaneye götürdü” dedi. Yapılan kontroller ve testler sonucunda kalbindeki 3 ana damar ve bir yan damar da tıkanıklık olduğu belirlenen Rıfkı Çınar, hemen ameliyata alındı.
AMELİYAT 4 SAAT SÜRDÜ
Uz. Dr. Cihan Dündar ve Uz. Dr. Neslihan Albayrak tarafından anjiyo olan evli ve 5 çocuk sahibi Rıfkı Çınar, daha sonra Op. Dr. Orhan Coşkun tarafından ameliyata alındı. Ameliyatın yaklaşık 4 saat sürdüğünü ifade eden Uz. Dr. Cihan Dündar, “Başarılı bir ameliyat oldu. Hastanın kalbindeki 3 ana damar ve bir yan damarındaki tıkanıklık giderildi. Ameliyattan 6 gün sonra hastamızı taburcu ediyoruz. Hastamız, bundan sonra sağlığına daha fazla dikkat edeceğine dair bizlere söz verdi. Üstelik sigarayı da bıraktığını söyledi” açıklamalarında bulundu.

 


GÜNDE 4 PAKET SİGARA İÇİYORDUM
Ameliyat sonrası kendisini çok daha iyi hissettiğini kaydeden Rıfkı Çınar, “Adeta yeniden doğmuş gibiyim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Rabbime şükürler olsun. Allah doktorlarımızın yokluğunu bizlere göstermesin” dedi. Yaklaşık 35 yıllık sigara tiryakisi olduğunu söyleyen Rıfkı Çınar, “Günde 4 paket sigara içiyordum. Ama artık sigarayı bıraktım. İnşallah bundan sonra ağzıma sürmeyeceğim” dedi ve eline aldığı sigarayı kırarak, hem ailesine hem de doktorlarına bir daha sigara kullanmama sözü verdi.
Haber / Ahmet KARDEŞ