Öyle bir para yok

TESKİ'nin çalışma yaptığı yerlerdeki onarım işlerinden yine TESKİ'nin sorumlu olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Bununla ilgili bize TESKİ'den gelen herh

GÜNDEM 14.12.2015 14:35:00 0
Öyle bir para yok

Geçtiğimiz günlerde ilçeye gelerek TESKİ’nin gerçekleştirdiği yatırım çalışmalarını yerinde inceleyen TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, “Biz kurum olarak onarım çalışması yaptığımız yerlerde, bozulan yol ya da kaldırım gibi üstyapı çalışmalarına karışmayız. Biz, konuyla ilgili yapılacak çalışmaların maliyetini hesaplar, ilgili yerel belediyeye ödemesini yaparız. Onlar da gerekli üstyapı onarım çalışmalarını gerçekleştirirler” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Konuyla ilgili konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Bize TESKİ’den gelen bir şey yok” dedi. 

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ

Vatandaşların TESKİ’nin çalışma gerçekleştirdiği yerlerde üstyapı işlerini gelişi güzel yapmasından büyük rahatsızlık duyduğunu ifade eden Başkan Akay, “Yeşim Sokak’taki kaldırımın hali ortada. Makasçı Sokak ve Fatih Caddesi’nde yaptıkları yol onarımı ortada. Belediye önünde yaptıkları onarım ortada. TESKİ, çalışma yaptığı yerlerdeki altyapı işlerinden olduğu kadar, üstyapı işlerinden de sorumludur. Fakat, genelde altyapı işlerini asli iş olarak görüyorlar, üstyapıya fazla önem vermiyorlar” dedi. 

 

ÖYLE BİR ÖDENEK YOK

TESKİ’nin bozduğu bazı noktalara Çerkezköy Belediyesi olarak kendilerinin müdahale ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Biz acil gördüğümüz noktalara bu işi görev bilip kendimiz müdahale ediyoruz. Fakat şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Biz TESKİ’nin bozduğu yerlerde yaptığımız üstyapı onarım çalışmaları için TESKİ’den herhangi bir ödenek almıyoruz. Belediyemize bugüne kadar bu yönde bir para gelmedi. Tüm çalışmaları belediyemiz bütçesinden yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHTARIMIZLA 3 KEZ GÖRÜŞTÜM

Açıklamalarının devamında İstasyon Mahallesi Muhtarı ve bazı vatandaşların, Atatürk Viyadüğü girişindeki geçişin kapatılması ile ilgili şikayetlerine de değinen Başkan Akay, “Bununla ilgili de muhtarımızla 3 kez görüştüm. Kendisine acele etmemesini, bu yolun kesinlikle kapatılması gerektiğini, bunun dışında da Hikmet Uğraş Caddesi’ne alternatif bağlantı yolu için çalışma yapılacağını söyledim. Şu an için önceliğimiz bu geçişin kapatılmasıydı. Çünkü trafik akışını olumsuz etkiliyordu” diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ