Kansere karşı 5 porsiyon meyve ve sebze tüketin!

Son dönemlerde hemen hemen tüm türlerinde artış gösterdiği yapılan araştırmalarla kanıtlanan kansere karşı korunmada, doğal beslenmenin yanı sıra ara öğünlerde meyve sebze tüketmenin de yararı

GÜNDEM 14.12.2015 14:03:00 0
Kansere karşı 5 porsiyon meyve ve sebze tüketin!

Bu tür beslenmenin, tıp literatüründe kansere karşı birincil mücadele yöntemi olan ’koruyucu önlemler’ sınıfına girdiğini belirten Kırklareli Lüleburgaz Özel Balkan Hastanesi Diyetisyeni Melike Hasip, "Ne kadar doğal beslenirsek alacağımız kanserojen ve toksik madde oranı da azalacaktır. Yüksek antioksidan içeriğine sahip meyve-sebze, salataların günde 5 porsiyon tüketilmesi ise vücudun kansere karşı savaşanlarını çoğaltacaktır" dedi.

TÜM DÜNYA 5 PORSİYONDA HEM FİKİR
Kansere karşı korunmak için tüm dünyanın, sağlıklı beslenme tarzının yanı sıra günde en az 5 porsiyon taze sebze-meyve tüketilmesi konusunda hem fikir olduğunu bildiren Kırklareli Lüleburgaz Özel balkan Hastanesi Diyetisyeni Melike Hasip, şunları söyledi:
"Salatalarımızı özellikle öğlen ve akşam tüketmeyi öneriyoruz. İçlerinde maydonoz, tere, roka gibi mevsim yeşilliklerine ağırlık verilmesini istiyoruz. Üzerlerinde de hazır sosları değil, gerçek limon ya da gerçek nar ekşisi konulmasını tavsiye ediyoruz. Çünkü kullandığımız salatanın içindeki posa, vitamin ve mineraller inanılmaz derecede bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Yüksek C vitamini içeriği aldığımız antioksidan değerini arttırıyor. Kansere karşı koruyucu olan antioksidanların en önemlileri A, C ve E vitaminleridir. Salatalarda bulunan yeşil yapraklı sebzeler, havuç, limon gibi besinler bu ihtiyacımızı bolca karşılıyor."