Çerkezköy'e örnek sokaklar yapılacak

Dün bir basın toplantısı yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede yapmayı planladığı 'örnek sokak' ve 'seyirlik alan' projeleriyle dikkat çekti. Sanayi kenti olan Çerke

GÜNDEM 7.12.2015 17:38:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında 2015 yılında ilçede yapılan çalışmalar ve 2016 yılında Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Basın toplantısına Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş de katıldı. Başkan Akay toplantıya 2015 yılı içinde ilçe genelinde başlanılan proje ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi vererek başladı.

10 TANE ÖRNEK SOKAK YAPILACAK

Dün bir dizi çalışmasını tek tek slayt sunumu eşliğinde basın mensuplarıyla paylaşan Başkan Akay’ın öne çıkan projelerinin başında ‘Sokak Projesi’ ve ‘Seyirlik Alan Projesi’ geldi. Başkan Akay,10 adet yapılacak örnek sokağın maliyetinin 2 milyon TL olacağını belirtirken, 7 ay gibi kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

Önümüzdeki yıl Mart ayında projeleri hazırlanacak ‘Örnek Sokak’ların ihalesi hemen bir ay sonra 10 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek. Sokaklar önümüzdeki yıl 10 Aralık tarihinde de tamamlanacak. Başkan Akay, örnek sokaklarla trafik sirkülasyonunun da rahatlayacağını belirtirken, bu sokaklara ilişkin görüntüleri de gazetecilerle paylaştı.

SEYİRLİK ALAN PROJESİ

Başkan Vahap Akay ayrıca, Cumhuriyet Mahallesi’ne bir seyirlik alan kazandıracaklarını belirtirken, ‘Seyirlik Alan’ projesinden de bahsetti. Seyirlik alan projesinin alanının 200 metrekare olduğunu belirten Başkan Akay, bu projenin de 6 ay gibi bir sürede tamamlanacağını kaydetti. Projenin maliyetini de 600 bin TL olarak belirten Başkan Akay, hemen önümüzdeki yıl şubat ayında ihaleye çıkacaklarını ve 1 Eylül 2016’da da seyirlik alanın hazır olacağını kaydetti.

VERİCİ İSTASYONU YAKINDA FAALİYETE GİRECEK

Basın toplantısında “Demirli Beton Yol, Beton Kaldırım ve Yağmur Suyu Hattı” çalışmaları hakkında kapsamlı bilgiler veren Akay, İstasyon Mahallesi’ndeki atıl durumdaki kapalı spor salonundaki onarım çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Çerkezköy’ün çok yakında yeni verici istasyonuna kavuşacağını da sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “İstasyon Mahallesi’nde 225 metrekare alan üzerine 70 metre yüksekliğinde bir verici istasyonu yaptık. Aralık ayı sonuna kadar hizmete sokmayı planlıyoruz” dedi.

PARKLAR VATANDAŞA AÇILACAK

İlçe genelinde cadde ve sokaklarda asfaltlama çalışmaları da gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Vahap Akay, “Çalışmalar kapsamında toplam 22 bin 400 ton sıcak asfalt kaplama yapıldı.”dedi. 20145 yılı içinde Çerkezköy Belediyesi olarak hayata geçirdikleri bir diğer önemli projenin de “Vatan Size Minnettar Anıtı” olduğunu söyleyen Başkan Akay, ardından ilçe genelindeki 45 adet parkta da düzenleme çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi. Akay, “Artık parklar işletme mantığından kurtulacak. Halka açık hale gelecek. İşletmelerin parklar içindeki sınırları belirlenecek. Vatandaş burada ailesi ile birlikte istediği gibi vakit geçirebilecek” diye konuştu.

HALK EVİ HİZMETE GİRDİ

Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’ndeki yeşil alan düzenleme çalışmalarına da değinen Başkan Vahap Akay, “15 bin 900 metrekarelik yeşil alanda halı sahalar yenilendi. Bin 300 metrekare yürüyüş yolu, 1 adet basketbol sahası, fittness alanı, dinlenme alanları yapıldı. Dere tarafları düzenlendi ve 50 metre drenaj hattı yapıldı” dedi.
Akay, Tepe Piknik Alanı’ndaki  düzenlemeleri, İstasyon Mahallesi, Bağlık Mahallesi ve Kızılpınar’da yapılan çalışmaları anlatırken, Veliköy’e yapılan halk evi projesinin mahalle halkına önemli katkılar sağlamaya başladığına dikkat çekti.

NELER YAPILDI NELER
Cumhuriyet Mahallesi’ndeki mevcut binanın yeniden onarılarak kreş binası haline getirildiğini hatırlatan Akay, yenilenen Hallaçlı Köprüsü’ne de dikkat çekti. Akay, Belediye olarak araç filosunu da çok geliştirdiklerini kaydederken, “Belediyemize 2 adet kamyon, 1 adet kepçe, 1 adet silindir, 1 adet de minibüs alındı. 1 adet traktör ve 1 adet greyder yenilendi. 1 adet kepçe ile 1 adet vinç de belediyemize hibe edildi” dedi. Akay, ayrıca Çerkezköy Şehitliği’nin de önünün açıldığını kaydetti. 8 branşta yaz okulu açtıklarını belirten Akay, Ramazan ayında yapılan Çanakkale ve kültürel gezileri hatırlattı. Akay, yine izcilik külübünün çalışmalarına da büyük önem verdiklerini, sportif faaliyetlerde 8 branşta yaz okulu açtıklarını hatırlattı.

HEM BORÇ ÖDÜYOR HEM ÇALIŞIYORUZ
Yapılacak çalışmalar kapsamında yaklaşık 18 milyon lira borçlanmaya gideceklerini söyleyen Vahap Akay, “Kimi yaptıklarımızı beğenecek, kimi eleştirecektir. Ama unutmayalım ki biz belediyeyi 82 milyon lira borçla devraldık. Her ay 700 bin lira borç ödüyoruz. Bununla birlikte bütçemiz de yüzde 40 azaldı. Hal böyleyken, bir yandan borçlarımızı ödemeye devam edip, bir yandan da halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bugün itibari ile kalan borcumuz 54 milyon 587 bin liradır.”dedi.
Haber/Ahmet KARDEŞ