Rusya'ya karşı dik durma çağrısı

Edirne Esnaf Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, Rusya uçağının düşmesinin ardından bazı esnafın işlerin düştüğünü söylemesi üzerine, "Biz Türklerin biliyorsunuz mill

GÜNDEM 6.12.2015 14:21:00 0
Rusya

Rusya ile uçak krizinin Edirne’deki esnafı da etkilediğini belirten İnağ, “Başımız biraz dertte bununla ilgili bazı kesimlerden yakınmalara geliyor kulağımıza, ‘işlerimizi etkiliyor’ falan diye. Bazı konularda birlikte hareket edilmesi lazım. Biz Türklerin biliyorsunuz milliyetçi duyguları çok kuvvetlidir. Dik durmamız lazım, aç da yatsak bu tip şeylere katlanmamız lazım diye düşünüyorum. Biraz sabretmemiz gerekir, piyasalar da hareketlenecektir. Bakın işte olumlu bir hareket, asgari ücretin bin 300 lira olması piyasaya hareket getirecektir hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI ESNAFI HAREKETLENDİRİR
Asgari ücretin artması esnafı da olumlu yönde etkileyeceğini düşündüklerini belirten EDESOB Başkanı İnağ, “Nasıl köydeki çiftçimiz, buğday ve gündöndü satımını bekler, bunlara göre takviye yapar. Bu da alışverişi artırır. Piyasaya girecek en ufak bir maaş artışı bana göre piyasanın artması demektir. Hükümetin aldığı karar da çok olumlu bir karar, hayırlı olsun diyorum” Şeklinde konuştu.