Tekirdağ'da 6 okul pilot okul seçildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Avrupa Birliği projesi kapsamında Türk Kızılayı işbirliğince ortaklaşa okullarda öğrencileri kan bağışına özendirmek ve alışkanlık kazandırmak iÃ

GÜNDEM 3.12.2015 17:32:00 0
Tekirdağ

Tekirdağ il genelinde proje kapsamında pilot okul seçilen Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin kan bağışına karşı özendirmek ve alışkanlık kazanmaları için dün okulda  Türk Kızılayı Çorlu Kan Merkezi kan bağışı kampanyası gerçekleştirdi. Kampanya kapsamında okul Müdürü Ahmet üzgün başta olmak üzere okul öğretmenleri,öğrenci velileri kan verdi. Çerkezköy İlçe Milli eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da kan bağışı sırasında okulu ziyaret ederek projenin öğrencilere özendirme ve alışkanlık kazandırma acısından çok faydalı ve etkin olacağını dile getirerek hayırlı olmasını diledi.

Türk Kızılayı Çorlu Kan Merkezi Dr. Serpil Keskin, “Avrupa Birliği, Türk Kızılayı ve Milli Eğitim Bakanlığımızın öğrencilere kan bağışını özendirmek  ve alışkanlık kazandırmak için hazırlanan proje kapsamında ortaklaşa düzenlediği bu kampanya ülke genelinde öncelikle pilot okul seçilen okullarda gerçekleştirilmeye başlanıldı. İlimizde de bu kapsamda 6 okul pilot okul seçildi ve bunlardan biride Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi. Ülkemizde bu yönde okullarda öğrenmen ve öğrenci velilerine yönelik öğrencilere kan bağışını özendir ve alışkanlık kazandırmak için ilk kez böyle bir kampanya düzenlenmiştir. Bu kampanyanın ilerleyen zamanlarda tüm okullarda da yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Haber/Seyit SÜREN