Engelliler gününe duygulu kutlama

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı. Engellilerin yaşadığı zorluklar ve hislerinin konu alındığı piyesin oyn

GÜNDEM 3.12.2015 16:49:00 0
Engelliler gününe duygulu kutlama

3 Aralık dünya Engelliler Günü dolayısıyla dün saat 10.30’da Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Karakoç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, SGK Çerkezköy Şube Müdürü İshak Marangoz, Kapaklı Osmanlı Ocakları Başkanı Hasan Yıldız, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, SATİVES (Sanayici Ticaret ve Esnaf Derneği) Başkanı Erol Buz, Okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

SİNEVİZYON GÖSTERİMİ DUYGULANDIRDI
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, okulun 8/A sınıfı öğrencilerinden Derya Demirci’nin günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam etti. Ardından katılımcılara 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında özel olarak hazırlanan video izletildi. Okul öğrencileri tarafından hazırlanan video izleyenlerin duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR
Engelliler Günü kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında 1’inci olan 5/B sınıfı öğrencilerinden İrem Çınar’ın dereceye giren şiirini okumasıyla devam eden programda daha sonra ine okul öğrencileri tarafından sahneye konan piyes izlendi. Engellilerin yaşadığı zorluklar ve engellilerin hislerinin ele alındığı piyes sırasında bazı katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı.

BİRİNCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Okul öğrencilerinden oluşan koronun müzik dinletisinin ardından Engelliler Günü kapsamında düzenlenen şiir yarışması 1’incisi İrem Çınar ile kompozisyon yarışması 1’incisi Derya Demirci’ye, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu tarafından hediye verildi. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından TSD Kapaklı Şube Başkan Vekili Seviye Saygılı’ya da güne özel hazırlanan “Benimle Oynar mısın” konulu tablo takdim edildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ