ÇEMYO'da gazetecilik semineri

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çerkezköy Meslek Yüksekokulu "Günümüz Gazeteciliği ve etik" konulu seminer düzenledi. TRT Haber Spikeri Selver Gözüaçık, seminere konuşmacı olarak katıldı

GÜNDEM 1.12.2015 17:52:00 0
ÇEMYO

Konuşmasına geçmişini anlatarak başlayan TRT Haber Muhabiri Selver Gözüaçık, “Bu meslek sayesinde çok fazla ülke gezdim. 2008 yılına kadar muhabirlik yaptım. Daha sonra haber müdürü oldum. Yaklaşık 4 sene TRT İstanbul haber müdürlüğü yaptım. Arkasından 2 yıl spor müdürlüğü yaptım. 2008-2012 arası benim için çok yorucu bir dönemdi” dedi.
SAVAŞ MUHABİRLİĞİ’Nİ ANLATTI

TRT Muhabiri Gözüaçık’ın konuşmasının ardından seminerin soru cevap kısmına geçildi. Öğrencilerin savaş muhabirliğiyle ilgili sorularını yanıtlayan Gözüaçık, “Savaş muhabirliği yapacaksanız, en önemli şey, çok fazla yakınınız olmayacak. Size bir şey olursa, arkanızdan ağlayacak çok insan kalmaması için. Çünkü savaş muhabirliği, aslında hayatta kalma sanatıdır” diye konuştu.

MEDYA KARŞILAŞTIRMASI YAPTI
Türkiye medyası ile dünya medyası arasındaki farklılıkları anlatan Gözüaçık, “Dünyadaki en renkli medya bizim ülkemizdedir. En etkili medya da öyle. Diğer dünya ülkelerinde medya Devlet güdümündedir. Ülkemizde insanlar kendi düşünce yapısındaki medya organlarını takip edebilme şansına sahip oluyor. Ancak dünyanın bir çok ülkesinde bizdeki kadar farklı görüşler yer bulamıyor.” dedi.

HABERCİLİK ETİĞİ
Gazetecilikte birinci kuralın haberin kaynağına ulaşmak olduğunu vurgulayan  Gözüaçık, şöyle devam etti: “Ajanstan bulduğumuz haberde söylenenleri, teyit edebilecek başka bir kaynak bulmak çok önemli. Haberi 2-3 kaynaktan teyit ettikten sonra kullanmak en doğrusudur. Etik dediğimiz nokta da budur. Haberi yapıyorsan o haber doğru olacak. 2000 yılından sonra biraz daha gevşedi habercilik. 2 kaynak yeter denmeye başlandı. Hatta sadece muhabirin sözüne güvenilmeye başlandı. Sosyal medya ile birlikte haberin değeri de kalmadı.”

DENEYİM KAZANIYORLAR

Seminerin ardından konuşan Okul Müdürü Doç. Dr. Can Burak, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilere, gelecekte ihtiyaç duyacakları, bilgi, teknoloji kullanabilme ve iletişim becerileri kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Doç.Dr. Can Burak Şişman ise “Kendilerini farklı meslek kollarında kanıtlamış yüksek bilgi ve tecrübeye sahip konuklarımızı burada ağırlayarak, öğrencilerimizin bu deneyimlerden azami ölçüde faydalanmasını amaçlamaktayız. Bu aktivitenin, organizasyon boyutuyla Etkinlik Yönetimi dersinin, konusuyla da Temel Gazetecilik Dersi’nin bir uygulaması olması sebebiyle de öğrencilerimize büyük katkı sağlayacağı inancındayım” dedi.

Meslek Yüksek Okulu’nun Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa ÇEMYO Müdürü Doç.Dr. Can Burak Şişman, ÇEMYO Öğretim Görevlileri, Özel İrmet Hospital Hastanesi Kurumsal İletişim Sorumlusu Leyla Alkan ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Haber / Ahmet KARDEŞ