Bulgar-Türk işadamlarını Trakyakent bir araya getirdi

Trakyakent Belediyeler Birliği ve Ram Trakya Belediyeler Birliği'nin desteklediği, Tekirdağ, Plovdiv (Filibe), Stara Zagora (Eski Zağra) Ticaret ve Sanayi Odaları ve Bulgaristan'da bulunan Bulgar-Türk İş Adamları Derneği o

GÜNDEM 29.11.2015 18:40:00 0
Bulgar-Türk işadamlarını Trakyakent bir araya getirdi

Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Angel Hronev iki ülkenin iş dünyasını destekleyen tüm temsilcilere hoş geldiniz derken, iş adamları toplantılarının önemine değindi. Hronev  bu toplantıları dostluk bağlarının güçlenmesi, iş ilişkilerinin geliştirilmesi anlamında en iyi gösterge olarak kabul ettiklerini belirtti. Türkiye Ticaret Ateşesi Barış Yeniçeri de toplantıda yaptığı konuşmada "İki ülke Belediye Başkanlarını ve Ticaret ve Sanayi Odası İdarecilerini düzenlemiş oldukları bu organizasyondan ötürü kutluyorum. Bizlerde Türk iş dünyasını temsil etmek, Türk ve Bulgar işbirliğini desteklemek adına buradayız. Türk Ticaret Ateşeliği olarak hizmet etme gayesindeyiz. Bulgaristan'ın Türkiye'den ithalatı iki kat ihracatı ise üç kat arttı. Bu da bize gurur veriyor. Gelişmekte olan ülkeleriz ve daha hızlı, daha agresif şekilde büyümeliyiz. Bizler iki ülkenin güçlenmesi adına köprüler oluşturmaya devam etmeliyiz. Forumun oluşmasında katkıları bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİ ÖNEMSİYORUZ 

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İrfan Ekici de Trakyakent ve Ram Trakya ile Tekirdağ, Filibe ve Stara Zagora Ticaret Odalarının müşterek olarak düzenlediği forumun yararlı olmasını, dış ticaret hacminin gelişmesine yardımcı olmasını diledi. Ekici "Sınır komşumuz Bulgaristan ile olan tüm faaliyetleri Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak önemiyoruz. İki ülkenin birbirine olan yakınlığı ile işbirliklerini arttıracağımıza inanıyorum" dedi. Ekici, Tekirdağ da bulunan ticari iş merkezlerinin, iş ortaklığı yapılabilecek alanların, Tekirdağ ticari ve ekonomik yapılaşmasının tanıtımını yaptı.

ALBAYRAK KATILAMADI

Trakyakent Encümen Üyesi Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada "Öncelikle tüm katılımcılara yoğun programları nedeniyle aramızda bulunamayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Birlik Başkanımız Kadir Albayrak'ın selamlarını iletmek istiyorum. Başkanımız da Türk ve Bulgar ilişkilerine çok önem veriyor. Onun yokluğunda bu önemli organizasyona bizler vekâlet ediyoruz. Yerel yönetimlerin ticari ilişkilere destek olması gerekir. Ticaretten gelen biri olarak bu görüşmelerin ne kadar değerli ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bu işbirliği ilişkilerinin artması ve devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. İki ülke olarak Bulgaristan ihracatı Türkiye'den şu anda daha fazla ve komşu ülke bu durum bizi memnun ediyor. Ben bu görüşmelerin iş adamlarımız ile beraber yerel yönetimlere de yarar sağlayacağını düşünüyorum. Forumun düzenlenmesinde emek harcayan başta Trakyakent ve Ram Trakya Belediye Birliklerimiz olmak üzere Ticaret Odalarımıza teşekkür ediyorum. Tüm iş temsilcilerine yapacakları ikili görüşmelerde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

SEKTÖREL TANITIMLAR GERÇEKLEŞTİ

Forumda Bulgar işadamları, hazırladıkları sektörsel tanıtım sunumlarını Türk temsilcilerle paylaştılar. Forumun son bölümünde ise karşılıklı plaket takdimi yapıldı. Ardından farklı iş kollarına bağlı firmaların sahipleri ve hazır bulunan temsilciler kendi aralarında görüşmelerde bulunarak, anlaşma ve partnerlik zemini aradılar.

Marmara Haber