Rusya'dan akılalmaz gözaltı!

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde görevli Araştırma Görevlisi Cemalettin Yavuz, Rusya'da gözaltına alındı.

GÜNDEM 29.11.2015 18:08:00 0
Rusya

Trakya Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, doktora tezi ile araştırma yapmak üzere Rusya’da bulunan Araştırma Görevlisi Cemalettin Yavuz’un “vize ihlali yaptığı” gerekçesiyle gözaltına alındı. Açıklamada, öğretim görevlisi Yavuz için Trakya Üniversitesi’nin gerekli girişimleri başlattığı belirtildi.

Açıklamada, "Araştırma Görevlisi Cemalettin Yavuz doktora tezi ile araştırma yapmak üzere bulunduğu Rusya Federasyonu Çuvaşistan Cumhuriyeti’nde, Çuvaş Devlet Üniversitesi bünyesinde düzenlenen “Rusça kursuna devam ettiği” için vize ihlali iddiasıyla mahkemeye çıkarılarak 5000 Ruble para cezası, 5 yıl Rusya’ya giriş yasağı ve sınır dışı edilme cezalarına çarptırılmıştır. Araştırma Görevlisi Yavuz, mahkeme sonrasında da ayrıca gözaltında tutulmaktadır. Hocamızın tutukluluk süresinin iki hafta olacağı belirtilmiştir. Konu ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosluğu olayla ilgili olarak takibatını sürdürmektedir. Başkonsolosluk, pazartesi günü Rus makamlarına Araştırma Görevlisi Cemalettin Yavuz’un serbest bırakılması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır" denildi.
ÜNİVERSİTE’DEN KINAMA
Trakya Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada Yavuz’un gözaltın alınması kınararak, “Akademik çalışmalarını yapmak üzere Rusya’da bulunan bilim insanlarımızın kanunsuz şekilde gözaltına alınmasını kınıyor, üniversite olarak devlerimizin tüm yetkili birimleri ile çalışarak hocalarımızın özgürlüklerine kavuşmaları için çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü belirtmek istiyoruz” denildi.