Şehitlik modernize ediliyor

Çerkezköy Belediyesi, İstasyon Mahallesi'nde bulunan şehitlik alanını genişletme çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında mezarlık içinde bulunan depolar ve Gasilhane yıkıldı.

GÜNDEM 26.11.2015 14:15:00 0
Şehitlik modernize ediliyor

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi olarak İstasyon Mezarlığı’ndaki şehitlik alanının genişletilmesi ve modernize edilmesi amacıyla düğmeye bastık. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri proje kapsamında çalışmalarına başladı. İlk etapta İstasyon Mezarlığımız içinde bulunan Gasilhane ve depolar yıkılarak, alanda temizlik çalışması gerçekleştirilecek” diye konuştu. Başkan Akay, yıkılacak Gasilhane yerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye modern bir morg kazandırılacağını sözlerine ekledi.

ANMA PROGRAMLARI DAHA RAHAT YAPILABİLECEK
Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından Mezarlık içinde bulunan Şehitlik önünde platform oluşturulacağını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şehitlerimiz ile ilgili törenlerimizde mevcut alan yetersiz kalıyordu. Bu sayede anma programları ve törenlerimiz, daha rahat bir ortamda, çok daha güzel bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Bununla birlikte Şehitliğimiz çok daha güzel bir görünüme kavuşturulacak” açıklamalarında bulundu.

EKMEK KAPISI OLDU
Çalışmalarda ortaya çıkan demir parçaları ise Roman vatandaşlarına ekmek kapısı oldu. Buradaki demirler at arabalarına yüklenerek götürüldü. 
Haber / Ahmet KARDEŞ