CHP'li Öztürk: "Kendim istifa ettim"

CHP Genel Merkezi tarafından bir süre önce görevden alındığı belirtilen CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, dün yaptığı yazılı açıklamayla, görevinden yaşadığı s

GÜNDEM 25.11.2015 16:03:00 0
CHP

9 Kasım 2015 tarihinde kalp rahatsızlığı geçirdiğini anımsatan Birol Öztürk, “12 Kasım’da anjiyo oldum. Sağlığımla ilgili yaşadığım sorunlardan dolayı CHP İlçe Başkanlığı’ndan 12 Kasım günü saat 18.00’da istifa ettim” dedi. Siyasi yaşamına 1986’da Lüleburgaz’da başladığını kaydeden Birol Öztürk, “2004 yılında kapanan Kızılpınar Beldesi’nde CHP Belde Başkanı oldum. Yıllarca bu görevi yaptım. Daha sonra İlçe Yöneticiliği ve İlçe Başkanlığı yaptım. Atatürk’ün kurduğu partide İlçe Başkanlığı onuruyla bu görevi bana yapma fırsatı veren değerli üyelerimize tek tek teşekkür ederim” diye konuştu.
TEŞEKKÜR ETTİ
Yıllar sonra Çerkezköy Belediyesi’ni genç Başkan Vahap Akay ile birlikte kazandıklarını söyleyen Birol Öztürk, “Bu benim için en büyük onurdu. Bu İlçe Başkanlığı süresince bana destek veren başta Belediye Başkanımıza, meclis üyelerimize ve partimizin üyelerine çok teşekkür ederim. Başkanımızın destekleri inşallah bundan sonra da partimize güç katacaktır. Benimle beraber Yönetim Kurulu’nda görev yapan arkadaşlarıma da ayrı ayrı teşekkür ederim. İki seçimde de beni hiç yalnız bırakmadılar. Benimle omuz omuza mücadele veren bütün partili arkadaşlarıma minnettarım. Yönetim Kurulu’nda başkan yardımcılığı’ndaki arkadaşlar beni hiç yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim” dedi.
HAKKINIZI HELAL EDİN
Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Değerli CHP ailesi. Sizler bana bu onurlu görevde verdiğiniz destekle beni mutlu ettiniz. Ben bu görevi yaparken hep en iyisini yapmaya çalıştım ama bazen etkili oldum bazen olamadım. Bugüne kadar siyasette kendim için hiçbir şey istemedim. Beni iyi bilen de vardır kötü bilen de. Bugüne kadar siyasi hayatım boyunca hep insanların yararına bir şeyler yapmak için uğraştım. Sizden şunu istiyorum. Bugüne kadar yaptıklarımla ve yapamadıklarımla hakkınızı helal edin. Benden yana varsa ben hakkımı helal ediyorum.”
NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz 12 Kasım'da, CHP Tekirdağ İl Başkanlığı'na, CHP Genel Merkezinden CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzalı gelen faksla CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk'ün görevden alındığı duyurulmuştu.  Bu günlerde sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören Öztürk'ten görevden alınmayla ilgili bir açıklama gelmemişti. Öztürk, görevden alınmasının ardından 2 hafta sonra açıklama yaparak görevden kendisini istifa ettiğini duyurdu.
Haber / Ahmet KARDEŞ