Öğretmenler unutulmadı

Çerkezköy Kent Konseyi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle dün Kent Konseyi'nde kokteyl düzenledi.

GÜNDEM 23.11.2015 16:14:00 0
Öğretmenler unutulmadı

Çerkezköy Kent Konseyindeki kokteyle Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz, Abdullah Nayir,İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nemci Akman, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Serfiçe,okul müdürleri, öğretmenler katıldı.

 

ÖĞRETMENLERİMİZİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM
Kokteylin ardından katılımcılar Konferans Salonuna bir araya geldi.Burada açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, “Burada bizleri hayata hazırlayan ve kutsal bir görev yapan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum ve her birinin ellerinden öpüyorum. Öğretmenlerimizin hakkı hiçbir zaman ödenemez.Bu nedenle öğretmenlerimize ne kadar saygı duysak ne kadar sevgi göstersek azdır.”dedi.
BİN 500’ÜN ÜZERİNDE ÖĞRETMENLE EĞİTİM VERİYORUZ
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bin 500’ün üzerinde öğretmenle çalıştıklarını belirten Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, "Tüm öğretmen arkadaşlarımızla birlikte eğitime ivme kazandırmaya çalışıyoruz.İlçemizde her geçen gün eğitimin kalitesi artmaktadır. Bu da yapılan çalışmaların özverili şekilde yapılmasından kaynaklanmaktadır.Eğitime katkı veren ve her zaman bizlerin destekçisi olan başta kaymakamıza ve belediye başkanımıza olmak üzere herkese teşekkür ediyor, tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyorum.”dedi.

HEPİMİZİN HAYATINDA ÖĞRETMENLERİN ÖNEMLİ YERİ VAR
Öğretmenlerin herkesin hayatında önemli bir yeri olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Ülkemizde  en önemli görev yapanlar öğretmenlerimizdir.Bugün burada kutsal bir görev yapan öğretmenlerimizle birlikte olmaktan onur ve gurur duymaktayız. Hepimizin hayatında öğretmenlerimizin önemli bir yeri var.Çocuklarımızı Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş hale getirmek için çalışıyorlar. Bu uğurda görev yapan eğitim camiamıza destek ve katkı vermek lazım. Destek ve katkı verenlere de teşekkür ediyoruz.Bugün ülke genelinde eğitim anlamında eksikliklerimiz  malum.Artan nüfus karşısında okullarımız yetersiz kalıyor. Bu konuda okul aile birlikleri ve hayırseverler  nasıl katkı sağlayacağız düşüncesiyle okullarına katkı sağlamaya çalışıyorlar.Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın eğitime katkı sağlamaları gerektiğine inanıyoruz.İlçemizde de eğitimin çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyor ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi. 


ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİN SORUMLULUĞU OMUZLARIMIZDA
Programda son konuşmayı Kaymakam Metin Kubilay yaptı. Kaymakam Kubilay,Çerkezköy’e geldiği günden bu yana eğitime verdiği önemi belirtti ve ilçede başlattığı eğitim seferberliğinin büyük aşama kaydettiğini söyledi. Kaymakam Kubilay, “Öncelikle öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Bizim en esaslı meselemiz eğitim meselesidir.Kaymakamlık olarak ilçemizde eğitim seferberliği başlattık. Bu kapsamda okul öncesi eğitimi yüzde 83.5'lere çıkardık.Seferberliğimiz hızla devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak başlattığımız bu eğitim seferberliğinde bu yıl  Halk Eğitim kurslarında hedefimiz 20 bin kişiye ulaşmaktı.

Ama biz 25 bin kişiye ulaşarak hedefimizi aştık ve bu konuda büyük bir yol kat etmiş bulunuyoruz. Çocuklarımızın geleceğinin sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz. Bizlerin yerini onlar alacak.Ülkemizi daha ileri götürecek olan çocuklarımız için enerjimizi  kullanmak zorundayız.”dedi.
Kubilay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okullarımızın fiziki durumlarının daha iyi olması için eğitim kampüsü oluşturduk.İnşallah kısa zaman içerisinde burada çocuklarımız fiziki şartları daha iyi olan okullarda eğitim görecekler.Sanayi kenti olan ilçemizde daha nitelikli eleman yetişmesi için Halk Eğitimi Merkezimizde nitelikli eleman yetiştirilmesi amacıyla çeşitli branşlarda kurslar açtık. Bu kurslarda bilgi beceri ve gelir arttırıcı faaliyetler devam ediyor ve bunları daha da arttıracağız.

Eğitim önceliğimiz olunca her konuda her etkinliğe müdahiliz. Eğitimde de ilçemizi bir marka kent olması için güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor.Çerkezköy’de görev yapmaktan  gurur duyuyorum ve bir ayrıcalık olduğunu  düşünüyorum.Eğitime katkı veren her kesime ve herkese teşekkür ediyorum."
Haber/Seyit SÜREN