Pazar günü zehir oldu

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin (TEİAŞ) çalışması nedeniyle dün yaklaşık 400 bin kişinin yaşadığı Çerkezköy,Kapaklı ve Saray ilçeleri 6 saat elektriksiz kaldı. Pazar günü yaşanan

GÜNDEM 23.11.2015 10:52:00 0
Pazar günü zehir oldu

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.(TREDAŞ),  TEİAŞ'nin yapacağı bakım çalışması nedeniyle Çerkezköy,Kapaklı ve Saray İlçeleri'nin tamamında pazar günü için 5 saat süreyle elektrik kesintisi yaşanacağın duyurmuştu.Pazar günü yaşanan bu elektrik kesintisi hem esnafı, hem de evlerinde tatil yapan vatandaşları çileden çıkarttı. Vatandaşlar elektrik firmasına kesintinin gece yapılması gerektiğini belirtirken, esnaf ise jeneratörler yardımıyla işyerlerini açtı. Jeneratörü olmayan esnaf ise elektrikler gelene kadar satış yapamadı. 5 saat diye duyurulan elektrik kesintisi ise 6 saat sürdü.

TREDAŞ’ın ve TEİAŞ'nin  bu kesintilere bir çare bulması gerektiğini belirten ilçe esnafı, "Özellikle hafta sonra tam iş yapacağımız günlerde elektrik kesintisinin olması işlerimize olumsuz olarak yansıyor."dediler. Elektrik kesintisi nedeniyle evlerdeki elektrikli aletlerin birçoğunun ani voltaj yükselmesi nederniyle arızalandığnı iddia eden vatandaşlar, buzdolabındaki gıdaların da bozulduğunu öne sürdüler.

Haber/Seyit SÜREN