Facianın eşiğinden dönüldü

Çerkezköy'de etkili olan şiddetli rüzgarda bir telefon direği devrildi. Bu sırada çevrede kimsenin bulunmaması olası bir facianın önüne geçti.

GÜNDEM 23.11.2015 10:31:00 0
Facianın eşiğinden dönüldü

Gazi Osman Paşa Mahallesi’ndeki Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu önündeki çürümeye yüz tutmuş tahta telefon direği, şiddetli rüzgar nedeniyle  dibinden kırılarak devrildi.
BU OLAY TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN SONUÇLAR DOĞURABİLİRDİ
Okul, yurt ve oyun parkının bulunduğu yerde yıkılan telefon direğinin bölgeden geçen bir vatandaşın, yoldan geçen bir otomobilin ya da oyun oynayan bir çocuğun üzerine de düşebileceğine dikkat çeken vatandaşlar, “Hafta sonu olması ve öğrencilerin okulda bulunmaması belki de olası bir facianın önüne geçti. Zira bu direk çocuklarımızın da üzerine düşebilir, telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilirdi” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili yetkililere seslenen vatandaşlar, “Modern şehirlerde artık telefon ve elektrik hatları yer altına alınıyor. Çerkezköy’de de birçok noktada bu çalışmalar yapıldı. Fakat ilçemizde hala birçok noktada gerekli adımlar atılmadı. En azından bu eskiyen telefon direklerinin bakımları yapılabilir. Görüldüğü gibi ne zaman ne olacağı belli olmuyor. Bu direk küçük bir çocuğumuzun üzerine de düşebilirdi” diye konuştu.
Haber / Ahmet KARDEŞ