Yurdun adı değişiyor

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Karaağaç- Veliköy yolu üzerinde bulunan Çerkezköy Kredi Yurtlar Kurumu'nda incelemelerde bulundu. Yurt Müdürü Mehmet Şerif Özalp'tan bilgiler alan Kaymakam Gürb?

GÜNDEM 18.11.2015 17:07:00 0
Yurdun adı değişiyor

Gürbüz, yurdun adının Kapaklı Kredi Yurtlar Kurumu olarak değiştirilmesi için girişimde bulunduklarını söyledi.
ÖĞRENCİLER HALLERİNDEN MEMNUN
Ziyarette İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut da Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’e eşlik etti. Bölgedeki yurtları incelemeye çıkan Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdür Vekili Mustafa İkiz de tesadüfen karşılaştığı Kaymakam Gürbüz ile birlikte yurdu dolaştı. Yurdu gezip öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Gürbüz, öğrencilerin yurttan memnun olup olmadıklarını sordu. Öğrenciler ise yurttaki ortamın çok güzel olduğunu belirterek herhangi bir şikayetlerinin olmadığını kaydetti.
YURTLARIMIZ ADETA İKİNCİ BİR ÜNİVERSİTE GİBİ
Ziyaret programı, yurdun konferans salonunda devam etti. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yurt ile ilgili bilgilerin yer aldığı sunum yapıldı. Sunumun ardından konuşan Yurt Müdürü Mehmet Şerif Özalp, günümüzde yurtların sağladıkları imkanlarla otel ortamı olmaktan çıktığını belirterek, “Yurtlarımız artık ikinci bir üniversite niteliği taşımaktadır. Öğrencilerimiz ders saatleri dışında yurtta hoşça vakit geçirebiliyor. Bunun için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Gitar, bağlama, hat sanatı, kaligrafi ve çeşitli spor kursları açtık. Atıl durumda bulunan depo ve odaları boşaltıp dört sınıf daha oluşturduk. Bu sınıflarımızı kütüphane ve çok amaçlı salonlar olarak kullanıyoruz” dedi.
1 MİLYON LİRA HARCADIK
Çerkezköy Kredi Yurtlar Kurumu’nda toplam 292 öğrencinin barındığını söyleyen Müdür Mehmet Şerif Özalp, “Öğrencilerimizin daha rahat bir ortamda barınmaları için son iki yılda yaklaşık 1 milyon lira tutarında bir harcama yaptık. Çalışmalarımız sonucunda yurdumuzda 24 saat akan sıcak su, günün her saatinde hizmet veren bir kantin lokantamız oldu. Sabah ve akşam yemeklerini kendilerine verilen fişlerle yurdumuza yiyebilen öğrencilerimiz, öğle yemeklerini ise 1,75 lira karşılığında okullarında yiyebilmektedir. Zaten devletin verdiği burs ve krediler bu masrafları karşılamada fazlasıyla yeterlidir” diye konuştu.

YURDUN İSMİ DEĞİŞECEK
Yurdun adının Kapaklı Kredi Yurtlar Kurumu olarak değiştirilmesi için girişimde bulunduklarını söyleyen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise “İlçemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren yurdun adının Kapaklı Kredi Yurtlar Kurumu olması için müracaat ettik. Yakın zamanda isim değişikliğinin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Günümüzde yurtlarda öğrencilere sunulan imkanlar oldukça geniş kapsamlı. Artık okumak paralı değil. Çok düşük rakamlarla öğrencilere sunulan yurt imkanı, öğrenciler için oldukça makul. Elbette çocuklarımız için yapılanlar hiçbir zaman yeterli olmayacaktır. Bunun için el ele verip çocuklarımızın çok daha iyi şartlarda eğitim öğretim görmeleri amacıyla çalışmalarımızı sıklaştıracağız” dedi.
YURT ÜCRETİ 130 LİRA
Öğrencilere yurtta verilen dil kurslarının dışarıda oldukça maliyetli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, “Bir öğrencinin bu maliyetleri karşılaması ise imkansızdır. Size sunulan bu fırsatları iyi değerlendirin. Yurt ücreti 130 lira. Bu ücret anne ve babalarınıza külfet olmayacaktır. Sizden isteğimiz başarılı olup diplomanızın hakkını vermenizdir. Her biriniz birer kalifiye elaman olmalısınız. İki yıllık yüksek öğretimden sonra hedefiniz bir fakülte olmalıdır” dedi. Konuşmaların ardından Yurt Müdürü Mehmet Şerif Özalp, Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz'e günün anısına bir plaket takdim etti. Kaymakam Gürbüz öğle yemeğini de yurtta yedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ