Okullarda 'Güvenli gıda' dönemi

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Tepe Emlak Konutları'nda bulunan Tepe Orta Okulu'na Okul Aile Birliği ve hayırseverlerin katkılarıyla yapılan Konferans Salonu'nun açılışına katılan Çerkezköy Kaymakamı

GÜNDEM 17.11.2015 16:50:00 0
Okullarda

Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları’nda bulunan Tepe Orta Okulu’na  Okul Aile Birliği ve hayırseverlerin katkılarıyla  konferans salonu yapıldı. Konferans Salonu’nun açılışını Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Okul Aile Birliği Başkanı Naz Erdoğan ve Okul Müdürü Mehmet Erçin ile birlikte yaptı.

SERGİ İLGİ GÖRDÜ
Açılışın ardından Okul Aile Birliği Başkanı Naz Erdoğan ve Okul Aile Birliği yönetimi tarafından hazırlanan Goblen Resim sergisi gezildi. Kaymakam Metin Kubilay, Okul Aile Birliği Başkanı Naz Erdoğan’dan sergi hakkında bilgi aldı ve sergiyi çok güzel bulduğu belirterek, emeği geçenleri tebrik etti. Erdoğan ise, serginin bir yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.
Törende konuşan Kaymakam Metin Kubilay,Çerkezköy ilçe genelindeki tüm okullarda güvenli gıda tüketimi projesi başlattıklarını ve uygulamanın önce 7 bin öğrenciyi kapsayacak şekilde 12 okulda aynı anda  önümüzdeki günlerde başlatılacağını söyledi.Kaymakam Kubilay, "Bugün burada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz işbirliğince müşterek hazırladıkları güvenli gıda tüketimi projesini de sizlere tanıtacağız.Güvenli gıda tüketimi insanların daha sağlıklı yaşaması acısından çok önemlidir.Güvenli ve sağlıklı beslenme demektir. İşte bu proje çocuklarımıza değer vermek demektir.Güvenli gıda tüketiminde kişisel beslenmedeki güvenli gıda tüketimine,dengeli beslenmeye,hijyenliğe,gıdaların raf ömrüne kadar güvenli beslenme konusundaki tüm uyulması gerekenleri kapsıyor.Çocuklarımızın bu konuda okullarda öğrendikleri bilgileri aileleriyle paylaşarak güvenli gıda tüketimini ilçe genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.Bu proje şimdilik 7 bin öğrenciyi kapsayan 12 okulumuz uygulamaya tabi tutulacak.Bu projeye katkıda bulunan ve katkı sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze,İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürümüze ve katkıda bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."dedi.
KOORDİNASYON BİRİMİMİZ BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPIYOR
Kaymakam Kubilay, konuşmasına şöyle devam etti; “Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Koordinasyon birimi kurarak faaliyete  geçirdik.Koordinasyon birimimizin hazırladığı projeler ile 135 bin Euroluk tanıtım yaptık.Ancak bu projelerimizden Kalkınma Ajansından da faydalanmamız lazım.Projelerimizi Kalkınma Ajansı projelerine denk hazırlarsak projelerimiz daha önem kazanacaktır."

SALON ÇOK GÜZEL OLMUŞ
Okulun salonunu çok güzel olduğunu belirten
Kaymakam Kubilay, "150 kişilik olması da çok güzel.Öğrendiğime göre 35 bin liralık bir harcama ile Okul Aile Birliği ve hayırseverlerin katkısıyla yapılmış.Katkısı olanları ve emeği geçen tüm hayırseverlere  teşekkür ediyor  ve onları kutluyorum.Çok güzel bir salon kazandırılmış. Her zaman belirttiğim gibi bizim en esaslı meselemiz eğitim olduğunu söylüyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi eğitim almalarını sağlamak için sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle güçlerini birleştirerek ilçemizde eğitim alanında çok daha farklı farkındalık yaratabiliriz.Buradan bir kez daha hayırseverlerimize çağrıda bulunmak istiyorum. İlçemizde yüzde 70'lerde olan okul öncesi eğitim yaptığımız çalışmalarla bu yıl yüzde 85'e çıktı. Bunu yüzde 90'a çıkarmak ve daha da yukarıya taşımak için tüm hayırseverlerimize katkıda bulunmalarına davet ediyorum.Ayrıca çevremizde okuma yazma bilmeyen varsa onların okuma yazma öğrenmelerini sağlamaya hazırız.Zaten bu konuda da devamlı kurslar açıyoruz.İlçemizde okuma yazma bilmeyen vatandaşımız kalmasın istiyoruz ve tüm vatandaşlarımızın okur yazar hale getirilmesi içinde çalışmalarımız sürüyor.”dedi.
HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI
Açılış programına başka bir programda olduğu için geciken
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, “Özellikle bu güzel salonu kazandıran Okul Aile Birliği ile katkı sağlayan hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. İşte bizim her zaman tarif ettiğimiz Okul Aile Birliği bu.İşte böyle elini taşın altına koyan okuluna bir şeyler kazandıran Okul Aile Birliği yönetimleri istiyoruz.Tepe Ortaokulu Okul Aile Birliği bölgemizde bir örnek teşkil etmiştir. Kendilerini kutluyorum.Ayrıca Çerkezköy bu dönem çok şanslı çünkü çok çalışan bir Kaymakam'a sahip.Çerkezköy’ün her alanda daha iyi kalkınması ve eksikliklerinin giderilmesi için gerekli çalışmaları yapıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizlerde Kaymakamımıza bu çalışmalarını takdirle karşılıyor ve çok teşekkür ediyoruz.”dedi. İşler, salonun perdelerinin yüzde 40'ını İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak karşılayacakları sözünü verdi.
Ardından Tepe Ortaokuluna konferans Salonu kazandırılmasına öncülük eden Okul Aile Birliği Başkanı Naz Erdoğan’a Kaymakam Metin Kubilay plaket takdim etti. Sonra solunun elektrik tesisatını yapana firma sahiplerine İl Milli Eğitim Müdür Halis İşler tarafından plaket verildi. Son olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, salonun doğalgaz tesisatını yapan hayırsever iş adamlarına plaket verdi.
GÜVENLİ GIDA TÜKETİM PROJESİ TANITILDI
Plaket takdimi sonrasında Çerkezköy İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince hazırlanan Güvenli Gıda Tüketim projesi tanıtımı yapıldı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, "Bu proje ile bir kar topu yaptık.Umarız gelişerek büyür.Çerkezköy için ülkemiz için hayırlı olur. Proje kapsamında güvenli gıda tüketimi konusunda, tüketilen gıdaların üzerindeki son kullanma tarihlerine mutlaka dikkat edilmeli. Çocuklarımız ellerini nasıl yıkayacağı, gıdaların raf ömrü gibi bir çok konuda bilgilendirmeler yapılacak. Hedefimiz öncelikle 7 bin öğrenciyi kapsayan ve öncelikle  12 okulda uygulanması planlanan bu projenin kısa sürede başarılı olacağına inanıyoruz.”dedi.
Haber/Seyit SÜREN