Tuvaletlere ıslak mendil çocuk bezi atmayın uyarısı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Su Kanalizasyon ekiplerinin, son 1 haftada 8 mahallede tıkanan 11 yağmur suyu hattı ile 10 kanalizasyon müdahale bacasını temizlediğini belirtti.

GÜNDEM 15.11.2015 13:41:00 0
Tuvaletlere ıslak mendil çocuk bezi atmayın uyarısı

Belediye Başkanı Recep Gürkan, ıslak mendil, ped, çocuk bezi gibi malzemelerin kanalizasyonlarda oluşturduğu tıkanıklar nedeniyle oluşan olumsuz sonuçları en aza indirgemek için, Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon ekipleri tarafından düzenli olarak temizleme çalışmalarının yapıldığını belirtti. Başkan Gürkan, ekiplerin son 1 haftada 8 mahallede tıkanan 11 yağmur suyu hattı ile 10 kanalizasyon müdahale bacasını temizlediğini söyledi.
Tuvaletlere atılan ıslak mendil, ped, çocuk bezi gibi suda erimesi mümkün olmayan atıkların zamanla kanalizasyonlarda tıkanıklığa yol açtığını ve bu tıkanıkları gidermek için Belediye Su Kanalizasyon ekiplerinin sürekli çalıştıklarını belirten Başkan Gürkan, Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, her hafta farklı mahallelerdeki kanalizasyon müdahale bacalarını ve yağmur suyu hatlarını düzenli olarak kontrol ederek, temizliğini gerçekleştiriyor. Tıkanıklık saptanması halinde, ekiplerimiz kanalizasyon müdahale bacalarının içine girerek, kanalizasyonu basınçlı su ile temizliyorlar. Ayrıca, yağmur suyu hatları da düzenli olarak kontrol edilerek, kanallarda biriken pislikler ve çamur kepçelerin yardımıyla temizlenerek, kanalın açılması sağlanıyor” dedi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin, Şükrüpaşa, Fatih, Barutluk, Talatpaşa, 1. Murat ve Yanıkçışahin Mahalleri olmak üzere 8 farklı mahallede tıkanan 11 yağmur suyu hattı ile 10 kanalizasyon müdahale bacasını temizlediklerini söyledi.