Anma töreninde bayıldı

Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı'nda 10 Kasım törenlerinde İstiklal Marşı okunduğu sırada fenalaşan Kıbrıs gazisi 62 yaşındaki Fazım Güral yere yığıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi

GÜNDEM 10.11.2015 11:36:00 0
Anma töreninde bayıldı

Vefatının 77’nci yılında saygı ve özlemle andığımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk için Çerkezköy Atatürk Meydanında anma töreni düzenlendi.Törene, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Cumhuriyet Bşasavcısı Hacı Ünal, daire müdürleri, öğrenciler vatandaşlar ve gaziler ile askeri erkan katıldı. 

GÖĞSÜNÜ TUTU, YERE YIĞILDI
Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından 2 dakika Büyük Önder Atatürk için Saygı duruşunda bulunuldu. Ardından da İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyesi Kıbrıs Gazisi 62 yaşındaki Fazım Güral, önce göğsünü tuttu, sonrada yere yığıldı. İstiklal Marşı okunduğu sırada yaşanan bu olay karşısında çevredekiler ne yapacağını şaşırdı.

Hemen gazi arkadaşları, askerler ve o sırada törende bulunan Özel İrmet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Türker ile sağlık ekipleri gaziye ilk müdahaleyi yaptı. İstiklal Marşı'nın tamamlanmasının ardından protokol üyeleri de gazinin yanına giderek sağlık ekiplerinden bilgi aldı. 

HASTANEYE KALDIRILDI
Ardından sedyeye konulan gazi Fazım Güral, İrmet Hastanesi’ne kaldırarak tedavi altına alındı. Atatürk hayranı olan ve bugün çok üzüntülü olduğu öğrenilen Güral’ın tansiyon ve şekerinin düştüğü, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.  

Haber/Seyit Süren