AK Partili başkanla Ankara'ya gidecek

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi'nin Kasım Ayı Meclis Toplantısının açılışının ardından seçim sonuçlarını değerlendirdi. AK Parti'nin seçimlerde her i

GÜNDEM 4.11.2015 17:01:00 0
AK Partili başkanla Ankara

Biz CHP olarak, koalisyon olmasını ümit ediyorduk fakat olmadı. Halk koalisyonu istemedi. Bundan sonraki süreçte Kapaklı için AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin’e büyük görev düşüyor. Birlikte Ankara’ya giderek, ilçemizde yapılmasını istediğimiz projeler için destek isteyeceğiz” dedi.Kapaklı Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı, dün Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleşti. Toplantı öncesi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçimlerde AK Parti'nin her iki vatandaşın birinin oyunu aldığını söyledi. Mandalı, "Devlet yatırımlarının olmamasına rağmen Kapaklı halkının yüzde 50’si AK Parti’ye oy verdi. Kapaklı yeni bir ilçedir. Buraya en kısa zamanda yeni bir hastane, yeni okullar, üniversite ve hükümet binası yapılmalıdır. 8 yıldır tamamlanamayan Saray yolu, en kısa sürede tamamlanmalıdır. Bu işlerin partisi olmaz. Eğer insan odaklı bir çalışmadan bahsedeceksek, devlet yatırımlarının Kapaklı’ya gelmesi gerekiyor.Bütün hizmetlerin Büyükşehir Belediyesi’nden beklenmesinin doğru değil. Biz Devlet’ten sadece, sıradan bir ilçeye yapılması gereken yatırımları yapmasını istiyoruz.

Tekirdağ, vergi sıralamasında 8’inci, hizmet alma sıralamasında ise 59’uncu sıradadır. Kapaklı’ya spor yatırımları kapsamında Devlet tarafından tek bir çivi dahi çakılmamıştır. Devlet bize kucak açsın istiyoruz. Salih Bezgin ile birlikte Ankara’ya giderek, ilçemizde yapılmasını istediğimiz projeler için destek isteyeceğiz” dedi. Mandalı'nın konuşmasında bir yeri düzelmek istediğini belirten ve söz alan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Salih Bezgin, “Tekirdağ hizmet alan iller sıralamasında 59’uncu değil, 22’nci sıradadır” dedi.

BÜTÇENİN DENGESİ BOZULDU
Meclis toplantısında, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün ‘aktarma’ konulu yazısı görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi’nden ilçenin muhtelif yerlerinde yol çalışması yapılması adına 13 milyon lira geldiğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu gelen para, bizim bütçemizdeki dengeleri bozdu. Bu nedenle bütçe kalemleri arasında aktarma yapılması gerekiyor” dedi. Gündem maddesi görüşülmek üzere oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
SPORCULARA ÖDÜL
Bir diğer gündem maddesinde ise Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren sporcuların ödüllendirilmesi görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Zabıta Müdürlüğü’nün Pazar Yerleri ile ilgili raporu da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Toplantı, İmar Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi.
Haber / Ahmet KARDEŞ