Uyuşturucuyu kiremitlerin altında ve sobada saklamışlar

Edirne'de polis tarafından uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda sobanın içine, kiremitlerin altına ve evin çeşitli yerlerine gizlenmiş 331.11 gram kubar esrar, 41.53 gram sentetik uyuÅ?

GÜNDEM 3.11.2015 16:40:00 0
Uyuşturucuyu kiremitlerin altında ve sobada saklamışlar

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, kent genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik operasyonlar düzenledi.

Polis, uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla takip ettiği A.S.’yi, E.A.’yı uyuşturucu sattığı sırada yakaladı.

E.A.’nın üzerinde yapılan aramada 0.09 gram sentetik uyuşturucu, A.S.’nin ikametinde narkotik dedektör köpeğinin de katılımıyla yapılan aramada ise 331.11 gram kubar esrar, 21.1 gram sentetik uyuşturucu ve 10 adet ecstasy hap ele geçildi. Uyuşturuculara el konulurken, E.A. ve A.S. gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen E.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, A.S. ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan tutuklanarak, cezaevine konuldu.

UYUŞTURUCU SATIN ALAN 9 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI 

Bir diğer operasyonda ise polis uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddiasıyla E.Ö.’yü takibe aldı. Soruşturma kapsamında delillendirme ile E.Ö.’den uyuşturucu satın aldığı tespit edilen biri suça sürüklenen çocuk 9 şüpheli yakalanarak, haklarında yasal işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Şüphelilerin üzerinde 7.49 gram, E.Ö.’nün evinde ise yapılan aramada 12.94 gram sentetik uyuşturucu  ele geçirildi. Polis tarafından gözaltına alınan E.Ö., ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan tutuklanarak, cezaevine konuldu. Olaylarla ilgili başlatılan soruşturmalar sürüyor.