Köprü bilmecesi

Çerkezköy'deki taşkınların önüne geçilebilmesi amacıyla DSİ tarafından yıkılıp yeniden yapılması planlanan Hükümet Caddesi üzerindeki Halit Tokuç köprüsünün akıbeti merak

GÜNDEM 3.11.2015 14:37:00 0
Köprü bilmecesi

Hemen her taşkın sonrası bölgeye gelip incelemelerde bulunan DSİ yetkilileri, Pınarça Deresi’nin ıslah çalışmaları kapsamında Hükümet Caddesi üzerinde bulunan köprünün yıkılıp yerine suyun akışını engellemeyecek yeni bir köprü yapılması gerektiğini belirtmişti. DSİ yetkilileri, köprü ile ilgili çalışmalara başlanmadan önce köprünün yanından geçen içme suyu hattını deplase edilmesini istemişti.
İLÇE 3 GÜN SUSUZ KALDI
DSİ’nin talebi üzerine işe koyulan Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede içme suyu hattını deplase etti. Hatta bu süre zarfında ilçe sakinleri ise 3 gün susuz kalmıştı. Çerkezköy Belediyesi’nin deplase çalışmalarının üstünden 1 yıldan fazla zaman geçti. Fakat köprü ile ilgili hala bir adım dahi atılmadı.
KÖPRÜ NEDEN HALA YAPILMADI?
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “DSİ verdiği sözü tutmadığı için, her şiddetli yağışta taşkınlar meydana geliyor. Bizden içme suyu hattını deplase etmemizi istediler. Belediye olarak masraf yaptık, halkımızı 3 gün susuz bırakmak zorunda kaldık ve deplase işlemini tamamladık. Üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçti. Peki köprü neden hala yapılmadı?” diye konuştu.

VERİLEN SÖZLER NEDEN TUTULMUYOR?
Hükümet Caddesi üzerinden geçen köprüyü yıkıp yerine yenisini yapıp yapmayacaklarına ilişkin 3 ay önce Çerkezköy Belediyesi olarak DSİ’ye yazı gönderdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Ağustos ayında DSİ’ye yazı gönderdik. Özetle bu köprüyü yapıp yapmayacaklarını sorduk. Aradan 3 ay geçti. Tenezzül edip yazımıza cevap dahi göndermediler. Biz ne istiyorsak, vatandaşımızın huzuru için istiyoruz. Peki verilen sözler neden tutulmuyor?” diye sordu.
YIKMADAN YAPACAK İDDİASI
DSİ'nin Pınarça Deresi'ndeki ıslah çalışmalarına bahse konu köprüyü yıkmadan devam edeceği öne sürüldü. Bu iddialar ise vatandaşları tedirgin etti. Vatandaşlar, derenin yatağı ile köprü arasındaki mesafenin dar olduğunu belirterek yeni yapılacak köprünün daha geniş ve yüksek yapılması gerektiğini vurguladılar.
Haber/Ahmet KARDEŞ