Yılbaşında çalışmalar tamamlanacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Tekirdağ genelindeki ilçe otobüs terminallerinde barkot uygulamasına geçiş çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNDEM 2.11.2015 12:19:00 0
Yılbaşında çalışmalar tamamlanacak

Bu uygulama ile otogarlardaki bazı araçlar tarafından otopark olarak kullanılmasının da önüne geçileceği gibi  sıkışıklığında ortadan kalkacağı belirtildi. Çerkezköy Otobüs Terminalinde yaklaşık bir ay önce başlayan çalışmaların ise yılbaşına kadar tamamlanması planlandı. Yeni düzenlemeye göre, otogara otobüslerin girişi TIR Parkı yönünden olacak. Çerkezköy Otogarına giriş yapan otobüsler için otogarın girişine 2 adet barkot makinesi monte edildi. Barkot Makinelerinin yanlarına da kameralar yerleştirildi ve dönüş yerleri de bordürler konularak yeniden düzenleniyor. Çıkışa ise ödeme noktası için kabin kuruldu.

ÇIKIŞLAR DEĞİŞTİ

Bu uygulamaya göre, TIR Parkı yönünden otogara giriş yapacak olan yolcu otobüsleri,perona girecek ve  çıkışlarını da otogar taksi yönünden  yaparak buradaki çıkış noktasında ücret ödeyecek. Düzenlemenin tamamlanmasının ardından mavi minibüsler,otogara yolcu otobüslerinin giriş yaptıkları yerden girerek şu andaki giriş yapılan yoldan otogarın yolcu giriş yönüne gelerek yolcu almaları devam edecek.

PARK YASAK
Otobüs Terminallerinde yapılan bu yeni uygulama ile, yolcu otobüslerinin bulunduğu peronlara yakın yerlerde gün boyu park edilerek bırakılan yada yolcu için buraya taksilerle giriş yapanların buradaki yolcu otobüslerinin giriş çıkışını engellemesi de önlenecek ve bu araçlara park yasağı konulacak.
Haber/Seyit SÜREN