ÇTSO üyelerinin ihracat potansiyelleri artıracak gezi

Balkan İş Gezisi'ne çıkan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) heyeti, Bosna Hersek ziyareti kapsamında Tuzla Kanton Kalkınma ve Geliştirme Bakanı Nermin Hatiç, Sanayi Bakanı Sırcan Micanoviç ve Tür

GÜNDEM 25.10.2015 15:12:00 0
ÇTSO üyelerinin ihracat potansiyelleri artıracak gezi

Toplantıda konuşan ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, "ÇTSO yönetimi olarak üyelerimizin ihracat potansiyelinin artırmak için yurt dışı temaslarımıza ağırlık verdik ve bu doğrultuda 2015 yılı içinde Afrika, Balkanlar ve Avrupa’da ki iş adamlarımızı üyelerimiz ile buluşturduk” açıklamasında bulundu.

BOSNA HERSEKLİ İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTULAR

Balkan İş Gezisi kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) üyeleri, Türkiye Bosna Hersek İş Adamları Derneği (TUBSİAD)’ın binasında düzenlenen programda, Türk ve Bosna Hersekli iş adamları bir araya geldi. Toplantıya ÇTSO yönetim ve üyelerinin yanı sıra  Tuzla Kanton Kalkınma ve Geliştirme Bakanı Nermin Hatiç, Sanayi Bakanı Sırcan Micanoviç ve Türkiye Bosna Hersek İş Adamları Derneği (TUBSİAD) Başkanı Abdurrahman Uvak da katıldı.

DOĞAL KAYNAK BAKIMINDAN EŞSİZ BİR ÜLKE

Bu ziyaretin iki ülke arasında büyük bir adım olduğunu belirten Tuzla Katon Kalkınma ve Geliştirme Bakanı Nermin Hatic, "Bosna Hersek doğal kaynaklar bakımından eşsiz bir ülkedir. İç savaşın ardından hükümet olarak eski kanunları geliştirme adına güzel çalışmalara imza attık. Teknolojik, kalkınma ve insan bakımından Tuzla büyüktür. Amacımız iyi ve güzel işler yapmak, ülkenin kalkınmasını sağlamaktır” dedi.
DAHA ÇOK İŞ ADAMI GÖRMEK İSTİYORUZ
Tuzla Kanton Sanayi Bakanı Sırcan Micanoviç, ülkelerinde daha çok iş adamını görmek istediklerini belirterek, "Ülkemizde bir çok Türk firması bulunmaktadır. Türkiye’den gelerek bizleri şereflendiren Türk iş adamlarına teşekkür ediyoruz. Sizlere her zaman yardımcı olmak ve güzel ilişkiler kurmak istiyoruz. Türkiye son zamanlarda büyük yatırımlar ile ülkemize geldi. Bu yatırım ise ihracatın büyüklüğünü göstermektedir. Kalkınma amacında olan Bosna Hersek’e Türkiye Cumhuriyeti büyük katkı sağlıyor. Ben buradan tüm Türk iş adamlarına teşekkür ediyorum” dedi.

YURT DIŞI TEMASLARA AĞIRLIK VERDİK
ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, Bosna Hersekli iş adamları ile ikili görüşmeler gerçekleştireceklerini belirterek, " ÇTSO yönetimi olarak üyelerimizin ihracat potansiyelinin artırmak için yurt dışı temaslarımıza ağırlık verdik ve bu doğrultuda 2015 yılı içinde Afrika, Balkanlar ve Avrupa’da ki iş adamlarımızı üyelerimiz ile buluşturduk.Burada kuracağımız ekonomik ilişkilerin ilerisi için önemli bir kilometre taşı olacağına yürekten inanıyorum. Mesafe olarak her gün daha da küçülen dünyamızda ülkeler arası ekonomik ilişkilerin yoğunlaşması ülkelerin doğal olarak kentlerimizin kalkınmasında da büyük rol oynamaktadır. Ülkemiz ve Bosna Hersek arasındaki coğrafi yakınlığa karşın, ticari ilişkilerimiz maalesef ki beklenin altındadır. Görüşmelerin bu bağlamda da katkı sağlayacağını düşünüyorum."ifadelerini kullandı.
GÖNÜL BAĞI VAR
Bosna Hersek ve Türkiye arasında Osmanlı döneminden başlayan büyük bir gönül bağı bulunduğunu belirten TUBSİAD Başkanı Abdurrahman Uvak,"Bu gönül bağı her alanda olduğu gibi ekonomik alanda da gün geçtikçe daha da artmaktadır. Son yıllarda Türkiye merkezli işletmelerin kurulması bölgede ekonomik canlılığı göz görecek şekilde olumlu etkilemiştir” dedi.
İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI
Konuşmaların ardından Türk ve Bosna Hersekli iş adamları ikili görüşmeler yaptılar. Daha sonra da heyet, Türkiye Bosna Hersek İş Adamları Derneği(TUBSİAD) Başkanı Abdurrahman Uvak tarafından  Tuzla’da bulunan Solana fabrikasını ziyaret etti. Tuz üretimi yapan fabrikayı inceleyen ÇTSO heyeti yetkililerden çeşitli bilgiler aldılar. Ziyarete bir süre sonra Tuzla Kanton Kalkınma ve Geliştirme Bakanı Nermin Hatiç, Sanayi Bakanı Sırcan Micanoviç de dahil oldu ve heyetle birlikte fabrikayı gezdi.Ardından heyet Unis Tok ve Lefat Komerg fabrikasını gezdiler ve bilgiler aldılar.