40 derslikli okulun temeli atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 11 İlçeye 11 Okul projesi kapsamında Kapaklı'ya yapılması planlanan İlkokulun temelinin atılması için dün tören düzenlendi.

GÜNDEM 21.10.2015 19:04:00 0
40 derslikli okulun temeli atıldı

Temel Atma törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant iCHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, , Kapaklı ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve Kapaklı Belediyesi personeli katıldı.

Temeli atılacak okul için kurban kesildi dualar edildi. Daha sonra protokol üyeleri ilk harcın atılması için butona birlikte bastı. Tören olumsuz hava şartları nedeniyle Vatan Düğün Salonu’nda devam etti.
KAPAKLI İLKOKULU’NUN MALİYETİ 5 MİLYON 262 BİN TL
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kapaklı Belediyesi tarafından hazırlanan slayt gösterimi izlendi. Programın açılış konuşmasını ise Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün yaptı. 11 İlçede 11 Okul projesinin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk projesi olduğuna dikkat çeken Gürcün, 31 Aralık 2014’te protokol imzalandı ve ilk okul da Süleymanpaşa’ya yapıldı. Bugün de Kapaklı’daki okulumuzun temelini attık. Kapaklı İlkokulu’nun maliyeti 5 milyon 262 bin TL’dir. 360 gün içinde tamamlanması hedefleniyor. Fakat müteahhit firma okulun 2016-2017 eğitim öğretim dönemine yetişeceğine dair söz verdi” dedi.
KAPAKLI’YA EĞİTİM ALANLARI KAZANDIRMALIYIZ
Programda konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ise “Kapaklı benim nazarımda 22 aylık sütten kesilmemiş bir bebektir. Ben buranın 3’üncü Milli Eğitim Müdürüyüm. Şükürler olsun ki birçok okulun açılışına tanık oldum. Ama maalesef bu okullar yeterli değildir. Nüfusumuz her yıl yüzde 10 artıyor. Yeni derslikler gerekiyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımıza bir not verdim. Acilen Kapaklı’da eğitim için alanlar oluşturulması gerekiyor. Aksi takdirde sınıf mevcutlarımız önümüzdeki yıllarda 50’yi zorlayacaktır” dedi.

KAPAKLI’YA ÜNİVERSİTE YAPILMALI

Kapaklı Belediyesi olarak ilçeye eğitim alanında birçok yatırım yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Aslında okul yapmak belediyelerin işi değildir. Biz bunun için bütçe ayıramayız. Ama maalesef Kapaklı ve Tekirdağ Devlet yatırımlarından hak ettiğini alamadı” dedi. Kapaklı’ya üniversite yapılması gerektiğini söyleyen İrfan Mandalı,

“Nüfusu 5 bini geçmeyen şehirlerde üniversite kampüsleri var. 100 bini aşkın nüfusa sahip Kapaklı’ya en kısa zamanda üniversite yapılmalıdır” diye konuştu.
BİZİ ELEŞTİRENLERİN BAŞI DÖNECEK
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de okul yapan tek Büyükşehir olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay da sürekli bizimle boğuşuyor. Fakat şu iyi bilinmelidir ki bizim bu boğuşmalarımız sadece ama sadece hizmet içindir. Sizler Büyükşehir Belediyesi’nin büyüklüğünü bundan sonra görmeye başlayacaksınız. Bizi ilk zamanlar eleştirenlerin başı dönecek. Hızımıza yetişemeyecekler” ifadelerini kullandı.
KİŞİ BAŞINA DÜŞEN KAMU YATIRIMLARI SIRALAMASINDA 75’İNCİYİZ
Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin gözle görülür hale geldiğine dikkat çeken CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de “Tekirdağ ile ilgili ciddi kamu yatırımları sorunu var. 2012’de Maliye Bakanı Cevdet Yılmaz’a verdiğim önergede Tekirdağ’ın vergi vermede kaçıncı, kamu yatırımları alma bakımından kaçıncı ve kişi başına kamu yatırımı alma bakımından kaçıncı olduğunu sordum. Bakanlıktan gelen yazılı cevapta Tekirdağ’ın vergi vermede 9’uncu, kamu yatırımlarından yararlanmada 50’nci ve kişi başına düşen kamu yatırımları sıralamasında da 75’inci olduğu belirtildi. Tekirdağ olarak hak ettiğimiz karşılığı almak istiyoruz” dedi.
HADDİNDEN FAZLA OKULA İHTİYACIMIZ VAR
Programda son konuşmayı ise Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz yaptı. İlçe nüfusunun hızla arttığını kaydeden Kaymakam Gürbüz, “Son 1 yıl içinde eğitim öğretime kazandırılan okullar bizi sevindirdi. Fakat yeterli değil. Çünkü haddinden fazla okula ihtiyacımız var. Bu vesile ile temelini attığımız okulun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi ve okulun bölge halkı için hayırlı olmasını temenni etti.