Turizmciler Trakya'yı konuştu

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) koordinasyonunda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki turizmcilerin katılımıyla oluşturulan Trakya Turizm Platformu, Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'ndeki Meriç Nehri kenarındaki t

GÜNDEM 21.10.2015 14:58:00 0
Turizmciler Trakya

Karaağaç’ta bir restoranda yapılan toplantıya TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin,  Trakya Turizm Platformu üyeleri, otel, restoran sahipleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
TANITIMA BÜYÜK ÖNEM VERDİK
Kurulduğu günden bu yana Trakya Kalkınma Ajansı’nın bölgenin tanıtımına büyük önem verdiğini ve kaynak ayırdığını belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Bu kapsamda ajansımız bölgede faaliyet gösteren turizm profesyonellerinin katılımı ile Turizm Master Planı hazırlandı. Planda işaret edilen hedefler bugüne değin önemli ölçüde hayata geçirilmiş olup, paydaş kurumlar arası eşgüdüm sağlamak üzere Trakya Turizm Platformu oluşturulmuştur. Platform Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinin Kültür ve Turizm İl Müdürleri, Üniversite ve belediye temsilcilerinden ve de TÜRSAB Bölge Yürütme Komitesi’nden oluşuyor. Bu platformun çekirdek kısmıdır. Çekirdek kısım düzenli olarak toplanıyor ve tespit edilen faaliyetlerin gerçekleştirilmesini koordine ediyor. Sektör paydaşı rolünde bulunan STK’lar, oteller, lokanta ve işletmelerden beklentimiz bu yapıya etkin katkı sunmaları ve birikimlerini platform faaliyetlerine birer girdi olarak taşımaları olacaktır. Bugün bu amaç doğrultusunda bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bölge turizmini geliştirmek için verdiğimiz çabaların Turizm Platformunun meydana getirdiği sinerji ile ivmelendiğini görmek biz güç katıyor. Platform faaliyetleri dâhilinde bugüne değin Turizm Master Planı’nda belirtilen konuların hayata geçirilmesi için yerli ve yabancı tur operatörlerini, basın ve yayın kuruluşlarını Bölgemizde ağırladık. Bölgemizin turizm destinasyonları hakkında bilgi verdik. Bugün burada bulunan Platform temsilcileri yürütülen Platform faaliyetleri hakkında sizlere kapsamlı bilgi aktaracaklar. Sizlerden beklentimiz Platform faaliyetlerine yön veren bir aktör olarak bizlere destek olmanızdır. Bu bakımdan sunumların akabinde belirteceğiniz görüş ve önerilerin bizler açısından son derece önem arz ettiğini bilmenizi isterim. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi. 

TATİL SADECE DENİZ,KUM DEĞİL

Trakya Turizm Platformu Başkanı Orhan Çebi ise şunları söyledi: "Ülkemizde tatilin sadece deniz ve kum ile sınırlanması hem ülke turizmine hem de Trakya turizmine ciddi zarar verdi. Bu duruma bir de Trakya’da bu işten para kazananların örgütsüzlüğü ve plansızlığı eklenince işler iyice içinden çıkılmaz hale geldi. Bu noktada bölgede Trakya Kalkınma Ajansı’nın kurulması ve turizm konusunda çalışması büyük bir adım oldu. Ajans, turizmin gelişmesi için tüm paydaşları ile istişare ederek planlama çalışmaları yaptı. Sonra da bu planların uygulanması için tüm turizm paydaşlarının bir araya geldiği Trakya Turizm Platformu kuruldu. Bu platform şu anda Trakya Bölgesi Turizm Master Planı’nın hedeflediği noktalara ulaşmak için faaliyetlerde bulunmaktadır. Son dönemde Bölgede Ajans desteği ile yerli ve yabancı gazeteciler, tur operatörleri, bloggerlar konuk edildi. Şimdi yine 2015 Mali Destek Programları kapsamında Platformun hazırladığı bir projenin uygulaması devam ediyor. Bu proje çerçevesinde Turizm Master Planında yer alan turizm rotalarının tanıtımını yapacağız.“
Toplantının soru-cevap bölümünde ise gelen öneriler arasında mikro destinasyon tanıtımına, pazarlama yönüne önem verilmesi, bölge turizminin valilikler ve bürokrasi tekelinden çıkarılıp STK ve özel sektör halkasını da kapsayacak şekilde ele alınması, büyük tur acentelerinin bölgeye çekilmesi, hedef pazarların daha geniş düşünülmesi ve kaynakların daha çok özel sektöre aktarılması yer aldı.