Eleştirilere, fiyatlarla cevap verdi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ulaşımda rahatlama sağlamak için Edirne Belediyesi'nin talimatlarıyla ETUS'a 16 tane daha araç alındığını söyledi. Ulaşım ücretleriyle ilgili yapı

GÜNDEM 21.10.2015 14:36:00 0
Eleştirilere, fiyatlarla cevap verdi

Edirne Belediye Meclis Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Gürkan, ETUS’a 16 tane daha aracın ekleneceğini söyledi. Bu araçların 12 tanesinin Edirne’ye geldiğini, 4 tanesinin de kısa bir süre sonra kente geleceğini ifade eden Gürkan, “Gereken hazırlıklar tamamlandıktan sonda bu araçlarda hizmete girecek. Bu araçların hizmete girmesiyle ulaşımda büyük bir rahatlama sağlanacak, bekleme süresi azalacak” dedi.
Belediye Başkanı olan bir arkadaşıyla ulaşımda yaşanan sorunlar hakkında bir konuşma gerçekleştirdiğini ifade eden Gürkan, “Ulaşımla ilgili o ilde de benzer sorunların yaşandığını gördüm. İnsanların ayakta taşınmaktan duyduğu rahatsızlık, araçların duraklara geç gelmesi, şoförlerin kaba davranması ve fiyatlar konusunda aynı sorunları yaşadığımızı tespit ettik” diye konuştu.
Ulaşım ücretleri ilgili yapılan eleştirilerin de haksız olduğuna değinen Gürkan, Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün çevre ileri kapsayan istatistiksel çalışma yaptıkların, Edirne’de ve çevre illerde ulaşım fiyatlarında çok büyük farklılıklar olmadığına değinerek şunları söyledi: "Edirne’de öğrenci 1 lira 25 kuruş, tam 1 lira 80 kuruş, Çanakkale’de öğrenci 1 lira 25 kuruş, tam 1 lira 80 kuruş, Tekirdağ’da öğrenci 1 lira 25 kuruş, tam 2 lira, Çorlu’da öğrenci 1 lira 25 kuruş, tam 1 lira 75 kuruş, Keşan’da öğrenci 1 lira 25 kuruş, tam 1 lira 80 kuruş, Lüleburgaz’da öğrenci 1 lira 25 kuruş, tam 1 lira ,75 kuruş, Kırklareli şehirci öğrenci 1 lira 25 kuruş, tam 2 lira; Kırklareli üniversite öğrenci 2 lira, tam 2,5 lira”
Türkiye’de gittiğin mesafe kadar öde sistemini lastik tekerli araçlarda bir tek Edirne’de uyguladığına dikkat çeken Gürkan, “Bu sistem sayesinde öğrencilerimiz 0,65 kuruştan 1,25 kuruşa kadar seyahat edebiliyor” dedi.
VATANDAŞA KENT KART KULLANIN ÇAĞRISI
Şehir dışından gelen vatandaşın kent kart kullanımında sıkıntı yaşadığını ve bu yüzden nakit binişlerle ilgili bir karar aldıklarını ifade eden Gürkan, “Daha önce bu sistemde nakit binişlere yer yoktu. Ama şehir dışından gelen misafirlerimizin yaşadığı sıkıntıları çözmek için nakit binişleri de getirdik. Nakit binişler önceleri 2 liraydı. Artan maliyetlerden dolayı bu ücreti 2,5 TL’ye çıkarttık. ETUS son günlerde nakit binişlerdeki bu ücretten dolayı eleştiriliyor. Şehir dışından gelenlerin bu ücretleri eleştirmesini haklı bulabilirim ancak şehir içinde yaşayan ve sürekli ETUS kullanmak zorunda kalan vatandaşların eleştirilerini haklı bulamıyorum” diye konuştu.
Edirne’de yaşayan vatandaşların indirimli ulaşım ücretlerinden yararlanabilmesi için kent kart kullanmalarını isteyen Gürkan, “Edirne Belediye Başkanı olarak benimde çekmecemde kent kart var. Toplu taşıma sistemini kullanıyorsanız, lütfen sizde bir kent kart sahibi olun” dedi.