Deprem izleme istasyonu açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı'nın Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Doğa Hareketleri Araştırma Der

GÜNDEM 20.10.2015 17:56:00 0
Deprem izleme istasyonu açıldı

 Açılışın ardından düzenlenen panelde konuşan büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmeli ama depreme karşı gerekli tüm tedbirleri de elimizde geldiğince almaya çalışmalıyız. Bu bilinçle hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

7/24 HAREKETLER TAKİP EDİLECEK 

Süleymanpaşa'ya bağlı Barbaros Mahallesindeki Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu merkezinin açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat,  Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Dohad Afet Uzmanı  Özden Işık ve Fuat Agalday ile çok sayıda davetli katıldı.
ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK
İstasyonun açılışında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, deprem bölgesi içerisinde yer alan Tekirdağ’da deprem konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığımız deprem konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Bugün burada açılışını yaptığımız Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu da bu çalışmalardan bir tanesi. İstasyon, 7 gün 24 saat sürekli olarak yer hareketleri takip ederek kayıt ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak deprem konusunda son derece hassasız. Gerekli çalışmalar titizlikle yapılıyor. Bu anlamda istasyonun oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


HAYAT KURTARAN BİNA
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat is şunları söyledi: "Şu gördüğünüz küçük bina aslında hayat kurtaran bir bina.İnsanın en temel hakkı yaşama hakkı. Yaşam hakkı yoksa başka bir hakkının olmasının çok bir önemi kalmıyor. İnsan yaşamalı ki, insanı yaşatmalıyız ki, insan gelişimini tamamlayabilsin. Ama öncelikli hak yaşam hakkı. Türkiye bir depremler ülkesi. Özellikle büyük felaketlerden sonra acaba diyoruz. Çantalarımızı hazırlıyoruz aradan bir 10 gün geçiyor yeniden umursamaz yaşamımıza devam ediyoruz. Bu işin bir boyutu yerel yönetimler olarak bizim öncelikli hedef olarak almamız lazımdır. Büyükşehir gereğini yapıyor ve doğru partnerler ile yapıyor. ‘’ dedi.
ŞOVMENLERE İHTİYACIMIZ YOK
Deprem hakkında bilgilendirici bir temalı park yapılacağının talimatlarını verdiğini belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bu ülkede her şey ticarileştiği gibi bu alanda ticarileşti. Bizim şovmenlere değil bu alanda bilim adamlarına ihtiyacımız var.  Bu anlamda da Oğuz Gündoğdu Türkiye’de örnek insandır. Bu alan Süleymanpaşa Belediyesi’ne ait ve bizde üzerimize düşeni yapmak durumundayız. Burayı depreme karşı bilgilendirme parkı haline getirmek üzere arkadaşlarıma talimat verdim. Eğer kendileri de kabul ederlerse ben bu parkın adının Oğuz Gündoğdu Parkı olmasını öneriyorum. Türkiye’de namuslu siyasetçiye ihtiyaç var. Ama namuslu bilim adamlarına da ihtiyaç var. Yani felaketten nimet çıkarmaya, felaketten rant çıkarmaya çalışan bilim adamı kisveli insanlardan da bu toplumu uzak tutmak çağdaş insanlar olarak vazifemizdir ben öyle düşünüyorum.’’ diyerek sözlerini noktaladı.
BİLGİ VERDİ
Konuşmaların ardından Barbaros Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu kurdele kesilerek hizmet açıldı. Başkan Albayrak beraberindeki heyet ile birlikte İstasyonu gezdi.Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu’da istasyonun amacı, çalışma sistemi ve deprem konusunda yaptığı çalışmalar ile ilgili bazı bilgiler verdi.
PANEL DÜZENLENDİ
Açılışın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ‘1912 Şarköy Depremi ve Tekirdağ’a Etkileri’ konulu panel Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Panelin açılışında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’ın deprem bölgesinde olduğunu hatırlatarak, “İlimiz deprem bölgesinde. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu bilinçle hareket ediyoruz. Deprem konusunda yapılacak teknik çalışmalar kadar insanlarımızı bilinçlendirmek te büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığımız önemli çalışmalar yapıyor. Ben bu panelin faydalı olmasını diliyorum. Deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmeli ama depreme karşı gerekli tüm tedbirleri de elimizde geldiğince almaya çalışmalıyız. Bu bilinçle hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ardından panelistler Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Dohad Afet Uzmanı Özden Işık ve  Fuat Agalday, 1912 Şarköy depreminin yanı sıra depremin Tekirdağ’a etkileri ve afetten korunma yolları ile ilgili  bilgiler verdi.