Yılmaz'dan Kaya'ya sert tepki

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) bir önceki meclis toplantısında ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ve ÇTSO Meclis üyesi Rahmi Yılmaz arasında yaşanan "OSB Üyelik Seçimiâ€?

GÜNDEM 19.10.2015 18:10:00 0
Yılmaz

Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında "Veliköy O.S.B müteşebbis heyetine bildirilen Nurhan Kaya, oda yönetimimize hoş görünme gayreti içerisinde, şahsımı hedef alan küçük düşürücü, asılsız, seviyesiz ve amacını aşan açıklamalarda bulunmuştur."dedi.
BEKLENTİ CEVABI
ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, dün odada basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, Veliköy İş Adamları ve Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nurhan Kaya'ya yaptığı açıklamalara değindi ve karşılık verdi. Kaya'nın kendisine Veliköy’den bir beklentisi mi var? diye sorduğunu hatırlatan Yılmaz, Kaya'nın açıklamalarına "Eylül ayı olağan meclis toplantımızda Veliköy ve VİSAD ismini hiç zikretmedim.Odamızın kanunlarla yönetilen resmi bir meslek kuruluşu olduğunu ve yönetim kurulumuzun, kanunlara göre hareket etmesi gerektiğini söyledim.Veliköy’den menfaati ve beklentisi olan Nurhan Kaya ve arkadaşlarının odamızın ismini kullanarak, kanunlara uygun olmadan ÇTSO temsilcileri gibi girmiş oldukları Veliköy Organize Sanayi Müteşebbis heyet üyeliklerini kullanarak, yaptıklarının bir kısmını kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Nurhan Kaya ve basın toplantınızdaki resimde sol tarafınızda oturan iki sanayici arkadaşınız. Her ikinizde fabrikalarınıza ait sanayi parsellerinizin asfalta bakan ön kısımlarını yeniden ifraz ettirip, ayrı bir parsele böldürerek ticaret alanı imarlı benzin istasyonu parseline çevirerek Veliköy'den ve ÇTSO'dan kimin beklentisi olduğunu, kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Otobandan Veliköy Organize Sanayi Bölgesine giriş-çıkış istemenizin gerçek sebebi benzin istasyonu arsalarınızın daha fazla değerlenmesi olsa gerek."diye cevap verdi.
MÜFTERİSİNİZ
Yılmaz, Kaya'yı eleştirilerini şöyle sürdürdü: " VİSAD seçimlerine taraf olduğum iddiası çok komik ve basit. İddiayı ispat edemezseniz müfterisiniz.Sürekli tartışma ortamı yarattığım iddianız ise kanun dışı ve yasalarımıza uymayan  yönetim kurulumuzun uygulamaları hakkında meclis üyelerimizi bilgilendirmek sizi rahatsız ettiği anlaşılmaktadır.Bu da son iki yıldır meclisimiz de ilk defa oluyor.Takdir üyelerimizindir. Kişilik olarak ÇTSO'ya uygun bir insan olmadığımı iddia etmişsiniz.Bunun kararını ÇTSO'nun üyeleri verir.Her 4 yılda bir yapılan seçimlerde sizin gibi seviyesiz söylemlerde bulunan arkadaşlarla birlikte seçim yarışına gireriz.Rahmi Yılmaz ve arkadaşları en yüksek oy oranları ile ÇTSO organlarına seçilirler.Bizlerin sayesinde odamıza seçilen, kanun ve yönetmelikleri uygulamayan arkadaşlar ise bir dönem kalır, ÇTSO'dan ve Çerkezköy'den silinip giderler.Odamıza kimin uygun olup olmadığının kararını verecek olan üyelerimizdir.Beni hiç tanımadığınız için bunu en son söyleyecek kişi sizsiniz."dedi.