Yel'i 4 eski bakan üzerinden eleştirdi

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve 1. sıra adayı Mustafa Yel,seçim çalışmaları kapsamında Küçük Sarayı Sitesi esnafını ziyaret etti ve oy istedi. Yel, muhalefetin '13 yıldır aklınız neredeydi' yÃ?

GÜNDEM 18.10.2015 20:05:00 0
Yel

Ziyaret sırasında bir esnaf, adı yolsuzluk iddialarına karışan ve AK Parti'nin oylarıyla TBMM'nin Yüce Divan'a göndermediği 4 bakanla ilgili Yel'e eleştirilerde bulundu. Yel ise, esnafa karşılık olarak, "Bu isimler seçimlerde aday gösterilmedi. Muhalefet isterse onları Yüce Divan’a verebilir” cevabı verdi.

Yel: "Yapılanları görmemek nankörlüktür"

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve 1. sıra adayı Mustafa Yel,Çerkezköy'de seçim çalışmalarını sürdürdü. Bu kapsamda Yel, partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve parti yönetimi tarafından karşılanan Yel’e seçim çalışmaları hakkında Abdullah Öğe bilgi verdi. Öğe, 1 Kasım seçimlerine ev ziyaretleri ile hazırlanıyoruz. Birebir görüşmelerde bulunuyoruz” dedi.

PİŞMAN OLDULAR
Kızılpınar Mahallesi’nde yaptıklarını ziyareti değerlendiren Öğe, “İlçemizde HDP’ye en fazla oy Kızılpınar Mahallesi’nden çıkmıştı. Bu oylar aslında AK Parti’nin oyu idi. 7 Haziran seçimleri sonrasında bu vatandaşlarımızda pişmanlık havası oluşmaya başladı. Yaptığımız ev ziyaretlerinde de bu pişmanlıklarını açıkça dile getirdiler. 1 Kasım’da kesinlikle aynı hataya düşmeyeceklerini ve oylarını AK Parti’ye vereceklerini ifade ettiler” dedi.
MEYVELERİNİ 1 KASIM'DA ALACAĞIZ
Ev ziyaretlerinin daha önceki seçim çalışmalarına kıyasla çok daha faydalı olacağına inandığını ve bunun meyvelerini de 1 Kasım günü alacaklarını belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve 1. sıra adayı Mustafa Yel, ev ziyaretlerinde birebir yapılan görüşmelerin çok daha etkili olduğunu ve insanlara kendilerini çok daha iyi anlatma imkanı bulduklarını söyledi.
Gazetecilerin AK Parti’nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçim beyannameleri arasında ne gibi farklılıklar var? sorusunu Yel, “Halkımız 7 Haziran’dan sonra daha somut bir seçim beyannamesi görmek istedi. Diğer partilerin geçmişteki atmasyon seçim vaatlerini kimse ciddiye almıyordu. Fakat insanlar AK Parti’ye inanıyor. AK Parti söylerse yapar diyor. Dolayısıyla yeni seçim beyannamemiz insanları heyecanlandırıyor” dedi.
YAPILANLARI GÖRMEMEK NANKÖRLÜKTÜR
Muhalefet partilerinin AK Parti’nin seçim beyannamesi ile ilgili '13 yıldır aklınız neredeydi' yönündeki eleştirilere cevap veren Yel, “13 yıldır Türkiye’de yapılanları görmezden gelmek nankörlüktür. Kimsenin elinde bir sihirli değnek yok. Bazı şeyler zamanla, şartların olgunlaşmasıyla olur. Asıl bizim sormamız lazım, ‘80 yıldır hükmetler neredeydi?’ diye. Şimdi burada 13 yılda eğitim, ulaşım ve sağlık gibi birçok alanda yapılan devrim niteliğindeki çalışmaları anlatmaya kalksak zamanımız yetmez” dedi.
SANAYİ ESNAFINI ZİYARET ETTİ
Ardından Yel,  partililerle birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti ve seçimlerde destek istedi. Ziyaret sırasında isminin açıklanmasını istemeyen bir sanayi esnafı Yel'i adı yolsuzluk iddialarına karışan 4 eski bakanla ilgili eleştirdi.Esnaf, Yel'e 4 eski bakanın durumunu sordu. Yel ise, "Bu isimler seçimlerde aday gösterilmedi. Muhalefet isterse onları Yüce Divan’a verebilir” dedi. Esnafın “Aday göstermemek çözüm mü?” şeklindeki sorusuna ise Yel, “Aday göstermemek çözüm yollarından biridir. Bu siyasi çözümdür. Diğer çözüm ise Hukuk’tur” dedi. Esnaf bu kez “Hukuk da sizde” ifadelerini kullanınca Mustafa Yel, “Hukuk bizde değil. Yargı bağımsızdır” dedi ve “7 Haziran’da koalisyon kuramadık ne oldu? Dolar 3 lirayı geçti. Terör olayları arttı. Kime yaradı?” diye sordu. Esnafın “Terör olayları tek başınıza iktidar olamadığınız için mi arttı?” sorusuna da “Terör olayları pkk saldırılarının artması nedeniyle arttı. Tek başına iktidar olamamakla alakası yok. Önemli olan güçlü bir hükümet kurulmasıdır” diye cevap verdi.
Haber / Ahmet KARDEŞ