21. yüzyılda içme suları yoktu

21. yüzyılda içme suyu olmayan Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa ilçesine bağlı Evciler, Karansıllı, Mahramlı, Generli, Taşumurca, Otmanlı ve İnecik Mahallesi'ne içme suyu getirilmesi için Tekirdağ Su

GÜNDEM 16.10.2015 15:22:00 0
21. yüzyılda içme suları yoktu

Büyükşehir yasasının ardından köy statüsünden mahalleye dönen ve yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşayan Süleymanpaşa Belediyesi’ne bağlı 7 mahalle, içme suyuna kavuşmak için gün sayıyor. İlçenin batısında yer alan ve Karansıllı grubu olarak bilinen Evciler, Karansıllı, Mahramlı, Generli, Taşumurca, Otmanlı ve İnecik Mahallesi sakinleri, günlük ihtiyaçlarını içime uygun olmayan sondaj kuyusundan temin edilen su ile karşılıyor.Bu zamana kadar da gerekli adımlar atılmadığı için burada yaşayanlar yıllarca içme suyu sıkıntısı yaşadı.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

TESKİ Genel Müdürlüğü, büyükşehir yasası sonrası Süleymanpaşa ilçe sınırları içerinde yer alan ve il özel idaresi tarafından kendisine devrolan mahallerde durum tespiti yaptı ve çalışmalara başladı. Bu kapsamda ekipler, Hayrabolu İlçesi Yörgüç Mahallesi mevkiinde açılan kuyulara ek olarak, bir sondaj kuyusu daha açarak hem Karaiğdemir içme suyu grubunu güçlendirip hem de içme suyu olmayan Karansıllı grubuna su temin etmeye başladılar.


4 KİLOMETRE DE YENİ HAT KAZILDI
Ekipler, v
ar olan eski hatta da yenileme çalışması yaptı ve yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda yeni bir hat kazarak yeni boruları döşedi. Ardından da Karansıllı grubundaki biriktirme deposuna terfi istasyonuna ulaşıldı. Yetkililer, terfi istasyonunda yapılan düzenlemenin ardından önümüzdeki hafta tamamlanacak proje sonrası 7 mahalleye içme suyu verilmeye başlanacak.