Kan Kusan Terörü Lanetliyoruz

Ankara'da Tren Garı Kavşağı'nda meydana gelen terör saldırısında 95 kişi öldü, 246 kişi yaralandı. Patlamaya canlı bombanın neden olduğu iddia edilirken, Ankara Cumhuriyet BaşsavcılıÄ

GÜNDEM 11.10.2015 17:12:00 0
Kan Kusan Terörü Lanetliyoruz

Sıhhiye Meydanı'nda "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti. Ankara’da önceki gün öğle saatlerinde yapılacak 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.04'te büyük bir patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre patlamada 95 kişi öldü, 246 kişi de yaralandı. Bölgede canlı bombanın patlatıldığı iddia ediliyor. Patlamalar bölgede paniğe yol açarken, tarihi tren garında da büyük çapta hasar meydana geldi. Patlamanın olduğu yere kısa sürede çok sayıda ambulans sevk edildi.     

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanlığı, Ankara Tren Garı Kavşağı’nda meydana gelen patlamada 95 kişinin öldüğünü ve 246 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bakanlık tarafından patlamaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada saldırı kınanarak olayla ilgili bütün birimlerin çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. İşte o açıklama: “10 Ekim Cumartesi günü 12.00-16.00 saatleri arasında, Ankara Tren Garı’ndan Sıhhiye Meydanı’na kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulmuştur. KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09.30 itibariyle Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10.04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana gelmiştir.

Patlama sonucunda 95 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 246 vatandaşımızın ise yaralandığı değerlendirilmektedir. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir. Demokrasimizi ve Ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyoruz. Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz"

DAVUTOĞLU BAKANLARINDAN BİLGİ ALDI

Bir görgü tanığı patlamanın meydana geldiği anı, "Patlamalardan biri halay çekenlerin ve çantaların bırakıldığı yerde meydana geldi" diye anlattı. Kızılay ve Sıhhiye'ye yollar kapatıldı, güvenlik önlemleri artırıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Selami Altınok ile görüştü. Davutoğlu, aynı zamanda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan da olayda hayatını kaybedenler ve yaralıların durumuyla ilgili bilgi aldı.

LİDERLER PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

Korkunç patlama nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm programlarını iptal etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara'da patlama haberi sonrası İstanbul'daki miting ve programlarını iptal etti. Konuyla ilgili Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada da, "Saat 23.10 itibariyle, menfur saldırı sonucu 48'i yoğun bakımda 246 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Olayda 95 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" bilgisi verildi.

KİMLİK TESPİTİ VE OTOPSİ İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden gece saatlerinde yapılan açıklamada,''10 Ekim saat 23.10 itibariyle, menfur saldırı sonucu 48’i yoğun bakımda 246 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Olayda 95 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ankara genelinde 29 hastanede tüm birimlerimiz teyakkuz halinde görevlerinin başındadır. Acil hasta nakli ihtiyacı ihtimaline karşı 5 ambulans helikopter ve 1 ambulans uçak hazır bekletilmektedir. Patlama anından itibaren 57 ambulansımız görev yapmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kimlik tespiti ve otopsi işlemleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmektedir. Bu çerçevede otopsi işlemleri biten cenazeler gecikmeksizin ailelerine teslim edilmektedir. 10 cenaze ailelerine teslim edilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

KAPAKLI VE ÇERKEZKÖY’DEN 2 ÖĞRETMEN YARALANDI

Ankara’da Sıhhiye Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşüne Tekirdağ’dan da çok sayıda katılım olmuştu. Katılımcılar arasında bulunan Eğitim-Sen üyelerinin de yaralandığı patlamada, Veliköy İlkokulu öğretmenlerinden Ayşegül Duman ve Karaağaç Ortaokulu öğretmenlerinden Gamze Dinigüzel’in de yaralandığı belirtildi.

BARIŞA DAİR FİKİRLERİMİZ DEĞİŞMEYECEK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi Başkanı Kamil Sarı, Çerkezköy’den Ayşegül Duman’ın patlamanın etkisiyle iki ayağında kırık olduğunu ve ameliyata alındığını söyledi. Kapaklı’nın Karaağaç Mahallesi’nden Gamze Dinigüzel’in de patlamada yaralandığını belirten Sarı, “Öğretmenlerimiz patlamanın gerçekleştiği noktaya 15-20 metre uzaklıktaydı. Şu anda hastanedeler. Biz elimizden geldiğince yaralılara yardımcı olmaya çalıştık. Saldırıyı kınıyoruz. Biz barış için toplanmıştık. Barışa karşı olanların yaptığı bu katliam bizim barışa dair fikirlerimizi değiştiremeyecek” dedi.

Marmara Haber