Servisçiler mahkemeye gidecek

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Derneği (SAS) üyeleri, Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na verdikleri dilekçe sonucu çıkan kararı idari mahkemeye taşıma kararı aldı.

GÜNDEM 11.10.2015 16:41:00 0
Servisçiler mahkemeye gidecek

UKOME’ ye verdikleri dilekçede S ve J plakalı araçlarla ilgili 2003 yılında verilen tahsisli plakaların aynı kalmasını istediklerini söyleyen Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Derneği Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu, “Çerkezköy plakalı aracın Çerkezköy’den, Çorlu plakalı aracın da Çorlu’dan kalkmasını istedik. Bu araçların ilçe dışında organizelere girip götürdüğü yolcuyu bırakmasını ama oradan çıkarken yolcu almamasını istedik. Fakat UKOME verdiğimiz dilekçeden ‘S ve J plakalı araçların kendi ilçe sınırları dışında servis güzergahlarını kullanamaz ve durup yolcu alamaz’ maddesinin kaldırılmasını talep ettiğimizi anlamış. Biz böyle bir şey talep etmedik. Biz her araç kendi ilçe sınırlarından kalksın ilçeler arası geçiş serbest olsun ama dönüşte girilen ilçeden yolcu alınmasın dedik. Karar tam tersi yönde çıkmış. Bu kararı idari mahkemeye taşıyacağız” diye konuştu.

KORSANA GÖZ YUMANLAR HESAP VERECEK

UKOME’nin korsan araçlarla mücadele ederken adeta bu araçları ödüllendirircesine yol belgesi verdiğini söyleyen Gündoğdu, “Bu durum bizleri mağdur ediyor. İş bulamayıp çalışmayan 600 civarında aracımız boş yatmaktadır. Seri plakalara verilen yol belgelerini taşıyan araçların ruhsatlarında yolcu nakdi olduğu için bunlar şehir içi ve şehirlerarası çalışıp bizleri mağdur etmektedir. Bizim araçlarımız ise S ve J plaka olduğu için mücavir alan dışına çıkamıyoruz. Bu durumu S ve J plaka esnafları olarak gerekli makamlara şikayet ettiğimizde de araçlarımız kontrollere takılıyor. Oysa biz korsan araçların kontrol edilmesini talep ediyoruz. Çünkü bu araçlar kontrollere girerse bağlanması gerekecek. Bunlara kimler göz yumuyor ise hukuk önünde hesap verecek. Bundan sonraki şikâyetlerimiz il bazında değil Bakanlık bazında olacak” dedi.

75 BİN YOLCU TAŞIMA KAPASİTEMİZ VAR

Çerkezköy’de bin adet S plaka olduğunu söyleyen Aşkın Gündoğdu “Günde 75 bin yolcu taşıma kapasitemiz var. Çerkezköy OSB’de çalışan 60 bin işçi var. Bizim zaten 600’e yakın aracımız boş durumda. Pamukkale Üniversitesi yaptığı araştırmada ‘Tekirdağ il geneline 250 plaka açılabilir’ dedi. Ama bu araştırmayı yaparken herhangi bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) veya herhangi bir odanın görüşü alınmadı. Nasıl böyle bir karar aldılar? Bunun bilgisinin verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

BİRLİK OLMAMIZ LAZIM

Alınan kararlara ilişkin dernek olarak bir arada olunması gerektiğini söyleyen Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Derneği Başkanı Fikret Tanyeri, “Bu işler 450 ile 470 arasında üyesi olan bir derneğin 50-60 kişiyle yapabileceği işler değil. Herkes destek vermeli. Bizim verdiğimiz dilekçeyi UKOME yanlış anladı. Aleyhimize bir karar çıktı. Gelin dernek olarak hep birlikte sağduyulu olalım. UKOME şoförler odasını tanımadığını söyledi. O yüzden servisçiler olarak bir oda kurup karşılarına çıkmamız lazım” dedi.

MUSTAFA ORDU’DAN BİRLİK ÇAĞRISI 

Toplantının son anlarında derneği ziyaret eden Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu da Ankara’da yaşanan terör saldırısından dolayı çok üzüntülü olduğunu belirterek, “Sizlere manevi anlamda destek olmak için buradayım. Kurduğunuz derneğe sahip çıkın. İnşallah milletvekili seçilirsek bu yanlışları düzelteceğiz. Desteğinizi bekliyorum. Birileri benim hakkımda ‘o kazanamaz’ diyor. Bıraksınlar da ona millet karar versin” dedi.

Mustafa Ordu konuşmasının ardından servisçilere kendi resminin basılı olduğu seçim eşantiyonu kolonyasından dağıttı.

Haber / Onur AYDIN