İkiye bölünen hayat

Saray'da, hatalı sollama yaptığı iddia edilen otomobil, karşı yönden gelen Kapaklı Belediyesi'ne ait çöp kamyonu ile kafa kafaya çarpıştı.

GÜNDEM 6.10.2015 18:05:00 0
İkiye bölünen hayat

Kazada, ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve Saray'da yaşamaya başlayan 5 kişilik Suriyeli aileden 4'ü hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü Kadir Tuncel ile ismi öğrenilemeyen otomobildeki Suriyeli kız çocuğu ile çöp kamyonun sürücüsü Nacittin Gürbüz ile temizlik görevlisi Şerafettin Özünlü yaralandı.

ÖLÜM YOLU
Kapaklı-Saray yolundaki Palamutdere mevkiinde çok sayıda ölümlü trafik kazası olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin önlem almasını istedi. Otomobil sürücüsü olan ağabeyi Kadir Tuncel'in sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Savaş Tuncel, "Ağabeyim Saray'a gelmişti ve İstanbul'a dönecekti. Mahallede yaşayan Suriyeli komşularda, kendilerinin de İstanbul'a gideceğini belirtti ve abime "Bizi de götürümüsün" dedi. Abim de kabul etti ve yolda kaza meydana geldi."dedi.

UMUDA YOLCULUKTA YOK OLAN HAYATLAR

Katliam gibi kaza, Kapaklı-Saray yolu Büyükyoncalı Mahallesi Palamutdere mevkiinde meydana geldi. Saray’dan Kapaklı istikametine giden Kadir Tuncel idaresindeki 34 TG 9627 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Nacittin Gürbüz yönetimindeki 34 LA 5426 plakalı Kapaklı Belediyesi’ne ait çöp kamyonu ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın ardından kamyonun altında metrelerce sürüklenen otomobil ikiye bölündü, kamyon yan yattı.

SURİYELİ AİLE YOK OLDU

Kaza sonrası, otomobilin içindekiler yola savruldu. Kazayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine çok sayıda polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Gelen sağlık ekipleri, otomobilden yola savrulan aynı aileden Suriyeli 4 kişinin öldüğünü belirledi. 
GÖRENLER YIKILDI
Savaş alanına dönen olay yerinde inceleme yapan ekipler, kazada ölen  erkek çocuğun başının vücudundan ayrıldığı belirlendi. Bunu gören görevliler yıkıldı. Küçük bedenin başı ise bir poşet ile kapatıldı.

4 KİŞİ YARALANDI

Yaralanan otomobil sürücüsü Kadir Tuncel ile otomobildeki 15 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu, çöp kamyonu sürücüsü Nacittin Gürbüz ile temizlik işçisi Şerafettin Özünlü ambulanslarla Çerkezköy Devlet Hastanesine, Özel İrmet Hastanesi ve Özel Optimed Hastanesine kaldırıldı. İrmet Hastanesinde tedavi altına alınan kamyon sürücüsü Nacittin Gürbüz ile ismi belirlenemeyen 15 yaşındaki kızın durumlarının ciddi olduğu öğrenilirken, araç sürücüsü Kadir Tuncel Çerkezköy Devlet Hastanesinde, Şerafettin Özünlü ise Özel Optimed Hastanesinde tedavi altına alındı.

KAYMAKAM İNCELEME YAPTI

Olay yerinde polis, jandarma ekipleri ve Saray Cumhuriyet Savcısı Neslihan Okudur inceleme yaptı. Katliam gibi kaza sonrası olay yerine gelen Saray Kaymakamı Alp Arslan ekiplerden bilgi aldı. Hayatını kaybeden 4 kişinin cesedi ise Saray Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

HERŞEY DAHA İYİ YAŞAM ŞARTI İÇİN
Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve daha iyi yaşam şartı için oturma izniyle Türkiye'ye gelen ve Saray'da yaşamaya başlayan 5 kişilik aileden 4'ü,yeni umut için geldikleri Saray'da, trafik terörünün kurbanı oldu. Polis ve jandarma ekipleri, hayatını kaybeden Suriyelilerin kimliğini belirlemeye çalışıyor.

İSTANBUL'A GİDİYORLARDI 

Otomobil sürücüsü Kadir Tuncel'in kardeşi Savaş Tuncel, Suriyelileri İstanbul'daki akrabalarının yanına gideceğini belirterek, "Abim Saray'daydı ve İstanbul'a geri dönecekti.Bu sırada Suriyeli komşular, abimin İstanbul'a gideceğiniz öğrenince "Bizi de götürürmüsün" dediler. Abim de kırmayarak götürdü. Yolda da bu üzücü kaza yaşandı."dedi.
DAHA KAÇ CAN GİDECEK
Kapaklı-Saray yolunda meydana gelen ve Suriye uyruklu 4 kişinin hayatını kaybettiği korkunç kaza ile 'Ölüm virajı' olarak bilinen Palamutdere mevkii  bir kez daha gündeme geldi. Yıllardır yapımı bir türlü tamamlanamayan yolda, bugüne kadar onlarca ölümlü trafik kazası meydana geldiğini söyleyen vatandaşlar, yolun bir an evvel tamamlanması için yetkililere seslendi.

VATANDAŞ NE DİYOR

Korkunç kazanın meydana geldiği yol ile ilgili konuşan Adem Tuncer isimli vatandaş, “Burada hemen her gün büyük kazalar oluyor, insanlar ölüyor. Yetkililere buradan sesleniyoruz. Burayla ilgili çalışma yapsınlar. İlla birilerinin ölmesi mi gerekiyor. Lütfen devlet buraya sahip çıksın” dedi. Aydın Gürbüz isimli vatandaş ise “Burası Palamutdere mevkii. Burada daha önce de çok ölümlü kazalar meydana geldi. En sonuncusunda da 4 kişi hayatını kaybetti. Yetkililerin bir an evvel bu yolu tamamlamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yolda hiçbir ikaz ya da uyarı levhasının bulunmadığın söyleyen Havva Abanoz, “Yıllardır bu sıkıntı bitmedi. Yetkililer buna bir önlem almalı. Yazık günah, 4 can daha gitti. Bu yolu yapmıyorlar. Bu yolu perişan edip gittiler. Hafta geçmiyor kaza oluyor. İnsanlar ölüyor."diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ