Dörtlü açılış

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Hayrabolu'da yapımı tamamlanan İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Tesisleri ile Evsel Atık Su A

GÜNDEM 6.10.2015 17:46:00 0
Dörtlü açılış

Açılışın ardından basın mensupları ile bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Hayrabolu’ya Milli Eğitim Müdürlüğü ile de görüştükten sonra Kapalı Spor Salonu yapılmasını kararlaştırdık. Herhangi bir aksaklık yaşanmazsa 25 Şubat 2016’da spor salonunun temelini atacağız. Bunun yanı sıra yeni otogar, katlı otopark, tarihi taş köprünün ortaya çıkarılması, açık ve Kapalı Pazar yeri, Hayrabolu Belediyesi Hizmet Binası ve birçok sosyal projeyi Hayrabolu’da hayata geçireceğiz."dedi.

EFSANE OLACAĞIZ

Tesislerin açılış törenine Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve Emre Köprülü, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardından konuşan Albayrak, 11 ilçe belediye başkanı ile birlikte efsane olacaklarını iddia etti.

Açılış konuşması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Hayrabolu’da tarihi bir gün yaşıyoruz. 2015 yılının başında sık sık temel atma ve açılışlarda halkımızla birlikte olacağımızı söylemiştik ve sözümüzü yerine getiriyoruz. İlçelerdeki projelerimize, yatırımlarımıza ve açılışlarımıza bugün Hayrabolu ile devam ediyoruz. Hayrabolu’da uzun yıllardan beri kullanılan, ömrünü yitirmiş en önemlisi de kanserojen madde içeren asbest boruları halkımızın sağlıklı su tüketmesi adına yenileriyle değiştirdik, değiştirmeye devam ediyoruz. Diğer taraftan kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yaptık, yapıyoruz. Altyapı sorununu büyük ölçüde çözdük.  Diğer taraftan Hayrabolu’nun en büyük ihtiyaçlarından biri olan evsel atıksu arıtma tesisini de bugün aynı anda hizmete açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, birlikte kurdeleyi keserek Hayrabolu İlçesi içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu tesisleri ile Evsel Atıksu Arıtma Tesisini hizmete açtı. Açılışın ardından katılımcılar çeşmelerden akan sulardan içtiler.
GAZETECİLERLE BULUŞTU
Açılışın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediyesi Meclis Salonunda basın toplantısı düzenledi.
Göreve geldikleri günden bu yana 547 günün geride kaldığını belirten Albayrak, "Her günümüzü her saatimizi her anımızı tüm ilçeleri ile birlikte Tekirdağ'ımıza hizmet için harcıyoruz."dedi.
EFSANE OLACAĞIZ
Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz 11 ilçe belediye başkanı ile birlikte birer efsane başkan olacağız. Ancak bu bizim değil bizi bu göreve layık gören halkımızın başarısı olacak. Ben Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her zaman Fehmi başkanın arkasında olacağım. 30 Mart 2019’da verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmenin gururuyla halkımızın karşısında olacağız” dedi.