Yıkılıp yeniden yapılacak

Çerkezköy Belediyesi, Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarlığı binasının da içinde bulunduğu parkı yenileme çalışmalarına başladı.

GÜNDEM 5.10.2015 16:31:00 0
Yıkılıp yeniden yapılacak

Gazi Osman Paşa Mahallesi Beyazsu Sokak’ta bulunan parkta, yenileme çalışmalarına başlanmadan önce, park alanı içinde bulunan muhtarlık binası, geçici bir süreliğine Barbaros Caddesi üzerinde bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi binasına taşınmıştı. Taşınma işlemlerinin tamamlanmasının ardından harekete geçen Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Beyazsu Sokak’taki parkta yıkım çalışmalarına başladı.

BÜTÜN YAPILAR YIKILACAK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, “Park alanı içinde bulunan muhtarlık binası, park işletmesi ve taksi durağı dahil bütün yapılar yıkılacak. Daha sonra parkın içinde peyzaj çalışmaları gerçekleştirilecek. Parkın içinde çocuk oyun grubundan spor aletlerine, oturma gruplarından yürüyüş yollarına kadar her türlü unsura yer verilecek. Vatandaşlarımız burada aileleri ile birlikte huzurlu bir şekilde vakit geçirebilecek” ifadelerini kullandı.

AĞAÇLAR YIKINTI ALTINDA KALIYOR

Beyazsu Sokak’taki parkta yıkım çalışmaları devam ederken, bu sırada parkta bulunan bazı ağaçlar beton yığınları altında kaldı. Vatandaşlar yıkım çalışmalarının daha özenli bir şekilde yapılması gerektiğini belirtirken, “Bir ağaç kolay kolay yetişmiyor. Mümkün olduğunca ağaçlara zarar vermeden yıkım çalışmaları yapılmalı” dedi. Bazı vatandaşların da evine ekmek götürebilmek için yıkıntılar arasındaki demir  parçalarını toplamaya çalıştıkları dikkat çekti.
Marmara Haber