Yeni başvurular 21 Ekim'de

Yeni iş yeri kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen ve 28 Eylül günü başlayan Girişimcilik Eğitimlerinin dÃ?

GÜNDEM 5.10.2015 14:07:00 0
Yeni başvurular 21 Ekim

Bu yıl 5 girişimcilik eğitimi planlayan ÇTSO, dördüncü eğitim kursuna 28 Eylül'de başladı. ÇTSO Konferans Salonu’nda eğitmen Yasin Akkuş tarafından verilen eğitime 25 girişimci adayı katıldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere Girişimcilik Sertifikası verilecek. 8 Ekim tarihine kadar sürecek olan eğitimin ardından 5. dönem seçmeleri 21 Ekim'de  İŞKUR Çerkezköy Hizmet Müdürlüğü’nde yapılacak. Yapılacak olan mülakatın ardından belirlenecek girişimciler 5. dönem eğitimine 2 Kasım'da başlayacak.

YATIRIM DESTEĞİ VERİLECEK
Girişimcilik eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan adaylar, 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası da faizsiz geri ödemeli olmak üzere 100 bin liraya kadar destek alabilecek. Konuyla ilgili bilgilendirme yapan ÇTSO yetkilileri, girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve bu sayede başarılı işletmelerin kurulması amacıyla düzenlenen eğitim programlarına küçük ve orta ölçekli İşletmeler, girişimciler ve işletici kuruluşların katılabildiği bilgisini verdi. Kursiyerlerin, bu eğitim sayesinde 3 bin lira İşletme Kuruluş Desteği, 15 bin lira Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği ile 12 bin lira İşletme Giderleri Desteği olmak üzere toplam 30 bin lira hibe alabileceğini açıklayan yetkililer, 70 bin liranın da geri ödemeli sabit Yatırım Desteğinden faydalanabileceğini bildirdi.