Her ilçeye bisiklet

Sağlık Bakanlığı'nın projesi kapsamında Halk Sağlığı Tekirdağ İl Halk Sağlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçeve

GÜNDEM 2.10.2015 15:38:00 0
Her ilçeye  bisiklet

Törene Vali Enver Salihoğlu, Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Hacı Bayram Zengin, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve diğer ilgililer katıldı.

İLK ETAPTA 170 BİSİKLET
Açılış konuşmasını yapan Tekirdağ İl Halk Sağlığı Müdürü Hacı Bayram Zengin yaptı. Zengin, "Sağlık Bakanlığımızın, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK ile imzaladığı bir protokolü biz de ilimizde uygulamanın gayreti içerisindeyiz. İlimizde 750 adet bisikleti Milli Eğitim müdürlüğümüz ve üniversitemize kazandırmak için gayret içerisine girdik. İlk etapta 170 bisikleti ilimizde dağıtmak üzere satın aldık. Dağıtılacak olan bisikletler okul spor kulüplerine verilecek ve spor kulüplerine üye olan ya da spor kulüplerinin uygun gördüğü öğrencilere kullandırılacak."dedi.

 


AKSAKLIKLARIN GİDERİN TALİMATI
Spor ve sağlığın ilişkisine dikkat çeken Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "2015-2016 eğitim ve öğretim dönemi de hafta başında başlamış bulunuyor. Bu münasebetle basında da görüyoruz bazı eleştiriler var. Buradan İlçe Milli Eğitim müdürlerimize tekrar hatırlatıyorum. Küçük de olsa aksaklıklar varsa giderelim. Her öğrenci, velisi için ülkemiz için çok değerlidir. Hiçbir öğrencinin bir gün bir saat öğretmensiz kalmasına tahammülümüz yoktur. İlçelerimizde en kısa sürede bu düzenlemeleri yapalım. Bisiklet yolu konusunda Tekirdağ yetersiz durumda. İl ve ilçe belediyeleri bu konuda gerekli çalışmalar yapmalıdır. Gençler ve çocuklar için bisiklet yolları yapılarak rahatlıkla dışarıda dolaşılmalı."dedi.

Konuşmaların ardından her ilçeye temsili olarak bisiklet teslim edilmesiyle öğrenciler bisikletlerle tur attı.