Terminallere 'barkot' sistemi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Tekirdağ genelindeki ilçe otobüs terminallerinde barkot uygulamasına geçiş yapıyor. Bu uygulama ile buranın bazı araçlar tarafından ot

GÜNDEM 1.10.2015 16:11:00 0
Terminallere

Çerkezköy Otobüs Terminalinde geçtiğimiz salı günü çalışmalar başladı. Çalışmalar kapsamında, Otogarın girişine 2 adet barkot makinesi monte edildi. Çıkışa ise ödeme noktası için kabin kuruluyor. Bu uygulamaya göre, TIR Parkı yönünden otogara giriş yapacak olan yolcu otobüsleri,perona girecek ve  çıkışlarını da otogar taksi yönünden  yaparak buradaki çıkış noktasında ücret ödeyecekler.

 

Ayrıca yeni düzenleme çalışmaları tamamlandığında mavi minibüsler, otogara yolcu otobüslerinin giriş yaptıkları yerden girerek  şu andaki giriş yapılan yoldan otogar önüne gelerek yolcu alabilecekler.

ÇALIŞMALAR BEŞ İLÇEDE SÜRDÜRÜLÜYOR
Edinilen bilgiye göre,  bu uygulamanın Süleymanpaşa,Çorlu,Çerkezköy,Saray ve Şarköy ilçe otogarlarında başlatıldığı ve bu ilçelerin otogarlarındaki yeni düzenleme çalışmaları tamamlandığında Hayrabolu,Malkara,Marmaraereğlisi,Muratlı,Ergene ve Kapaklı ilçe otogarlarında da yapılacağı belirtildi.Öncelikle 5 ilçede başlatılan uygulamanın kısa süre içinde tamamlanarak hizmete gireceği ifade edildi.
YAPILAN BU ÇALIŞMALARLA OTOGAR İÇİNDEKİ PARKLARDA ÖNLENECEK
Otobüs Terminallerinde yapılan bu uygulama ile, yolcu otobüslerinin bulunduğu peronlara yakın yerlerde gün boyu park edilerek bırakılan yada yolcu için buraya taksilerle giriş yapanların buradaki yolcu otobüslerinin giriş çıkışını engellediğinden bu araçlara da park yasağı konulacak.  

Haber/Seyit SÜREN