Güney çevre yolu için çalışmalar başladı

Edirne'de artan trafik ve D-100 karayolunda yaşanan yoğunluğun azalması için Edirne Belediye Başkanlığı'nın hayata geçireceği Güney Çevre Yolu projesi için çalışmalar başladı. Ã??

GÜNDEM 1.10.2015 15:53:00 0
Güney çevre yolu için çalışmalar başladı

Güney çevre yolu için çalışmalar kapsamında Uzunkaldırım Semti Kadripaşa İlkokulu civarında başlayan çalışmaları inceleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentin tarihi dokusundan dolayı alternatif yol açmanın ya da mevcut yolları genişletmenin pek mümkün olmadığını söyledi.

Sabah mesai başlangıcı ve akşam mesai bitiminde trafiğin oldukça yoğun olduğunu ifade eden Gürkan, “Şehrin güneyine ve kuzeyine gitmek isteyenler E-5 karayolunu kullanıyor. Bu da trafikte yoğunluk yaşanmasına neden oluyor. Teknik elemanlarımızın yaptığı çalışmalarda alternatif çevre yolları üretmekle bu sorunu çözebileceğimizi gördük. Buna güney çevre yoluyla başlıyoruz. Çok yakında da Kuzeyde de yeni bir çevre yolu için çalışmalara başlayacağız. Çevre yolunun planları aslında 1988 yılında yapılmış. Yaklaşık 28 yıl önce yapılan bu planlar bir türlü hayata geçirilmemiş. Bugün güney çevre yolunun ilk yıkımını yapıyoruz. İlk etapta 2,5 milyon liralık bir kamulaştırma yapıyoruz. Kamulaştırma yapacağımız evlerin ve arsaların sahipleriyle uzlaşarak, kamulaştırma problemini çözdük. Bir kısmıyla da uzlaşamadık, davalık olduk. Bu davaların da 3-4 ay sonra bitmesini bekliyoruz” dedi.
TRAFİK AZALACAK
Gürkan, 5 bin 656 metre uzunluğundaki Güney Çevre Yolu ve 9 bin 160 metre uzunluğundaki Kuzey Çevre Yolu’nun hizmete girmesiyle toplamda 14 bin 816 metrelik yolun açılacağını söyledi. Açılacak olan bu yolun özellikle yazın Karaağaç-Gazmihal Köprüsü üzerinden Karaağaç’a yapılan trafik yükünü oldukça azaltacağını belirten Gürkan sözlerine şöyle devam etti:“Bu çalışmaların devamında 25 Kasım Stadyumu üzerinden Gazimihal’e kadar da bu yolun açılması sağlanacaktır. Gazimihal - Stadyum arasında ki yol bin 500 metredir. Böylelikle güney çevre yolu Olin Kavşağından Gazimihal Kavşağına kadar tamamlanmış olacaktır. Ayrıca şehrimize otobandan Lalapaşa Süloğlu Kavşağından Olin Kavşağına Kuzey Çevre Yolunu kullanarak üzüm toplayan kadın heykeli kavşağına kadar gelen araçların Yıldırım, Yeniimaret ve yeni açılacak Karaağaç- Pazarkule yolunu Saraçhane Mahallesi üzerinden kullanabilmeleri amacıyla üzüm toplayan kadın heykelinin bulunduğu kavşaktan Saraçhane’ye, Saraçhane’den ise sedde altından Gazimihal Kavşağı’na kadar olan yolun açılması programımız dahilinde olacaktır”