Gecikmeli açılış

2015-2016 Eğitim ve Öğretim dönemi açılışı, Çerkezköy'de 4 gün gecikmeli yapıldı. Öğrenciler, Pazartesi der başı yaparken, Çarşamba günü yapılması planlanan ancak hava muhalefeti

GÜNDEM 1.10.2015 15:47:00 0
Gecikmeli açılış

Çerkezköy Özel İdare İlkokulu’nda düzenlenen İlköğretim Haftası açılış programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yüksel Söylemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Spor Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ve veliler ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı sonrası 3/E sınıfı öğrencilerinden Halime Adıbey günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 3/E sınıfı öğrencisi Ahsen Dinç ve 4/E sınıfı öğrencisi Elif Çolak ise şiirler okudu.

TEŞEKKÜR ETTİ
2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının herkese hayırlı olmasını dileyen Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, "36 kurum bin 364 öğretmen ve 31 öğrenci ile kapılarını 2015-2016 yılına açtı.Milli eğitimin temel amaçları çevresindeki öğrencileri bilgiye, görgüye, geleneğe ve geleceğe sahip çıkacak şekilde yetiştirmektir. Öğrenci ve velilerimizin verimli bir eğitim ve öğretim yılı geçirmelerini temenni ediyorum. Doğru işi en iyi şekilde yaparak geleceğe sahip çıkacak öğrenciler yetiştireceğiz” dedi.
EN ESASLI MESELE
Eğitimin kendileri için en esaslı mesele olduğunu belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "Bunun için tüm idareci, öğretmen arkadaşlarımızla gerçekten büyük bir seferberlik başlatmış durumdayız. Bu çalışmalarımıza diğer kamu kurum ve kuruluşlarının katkıları, STK’ların, derneklerimizin, hayırsever vatandaşlarımızın ve basınımızın destekleriyle bu seferberliği daha da üst noktalara taşıyacağız. Çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Çerkezköy nasıl Türkiye’de sanayi alanında önde gelen bir ilçe ise aynı şekilde eğitim alanında da Türkiye’de önde gelen yerlerden birisi olması için tüm enerjimizi sonuna kadar kullanacağız. Nisan ayında okuma yazma seferberliği başlattık. Bu bizler için son derece önemlidir. Bu konuda yapılan çalışmaları ise ben bizzat takip ediyorum. Yaklaşık 650 vatandaşımızı okur yazar hale getirdik. Bundan sonra bu çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Okul öncesi eğitime gerçekten son derece önem veriyoruz. Okullaşma oranımızı arttırmamız için okul öncesi eğitim seferberliğini başlattık. 208 öğrencimizi okul öncesine kazandırdık. Amacımız ise okul öncesi okullaşma oranımızı yüzde 90 ve üzerine çekmektir. Herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.
HALK EĞİTİM KÖPRÜDÜR
Halk Eğitim'in devlet ile vatandaş arasında bir köprü olduğunu belirten Kubilay, "Bu köprüyü her sene daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımıza bilgi ve beceri kazandıracak, sosyal hayatlarını canlandıracak özellikle mesleki eğitim imkanları sağlayacak bilgi ve beceri kurslarına çok önem veriyoruz. Bu anlamda tüm okullarımız vatandaşlarımıza açıktır. Bütün kurslarımız ücretsizdir. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yeni kurslar açacağız. Tüm okullarımız birer Halk Eğitim Merkezi konumundadır. Şu ana kadar 18 bin kişiyi halk eğitime kazandırdık. Yaklaşık 800 tane kurs açtık. Bunları daha da çoğaltacağız. Geçtiğimiz yıl Kasım ayı başında Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber “Proje Koordinasyon Birimi”ni kurduk. Özellikle Avrupa birliği projelerinden ve kalkınma ajansı projelerinden istifade etmek için bu birimde yoğun bir gayret gösteriliyor. Yakında bunların duyurularını yapacağız. Çerkezköy olarak önemli projelere imza atmak üzereyiz. Bazıları da kesinleşmiş vaziyettedir. Eğer hedefimiz eğitimde marka kent olmaksa mutlak suretle Kalkınma Ajansı projelerinden AB fonlarından mutlak suretle daha fazla yararlanmamız gerekiyor. Başarı tatlıdır ama ter kokar. Daha fazla terleyeceğiz, daha fazla çabalayacağız ve amaçlarımıza ulaşmak için her türlü fedakarlığı hep beraber yapacağız."dedi.
Haber/Ahmet KILAVUZ