EDİRNE'NİN ÜNLÜLERİ-26

Ali Acun ILICALI(Acun Medya Yönetim Kurulu Başkanı) Ali Acun Ilıcalı 29 Mayıs 1969 yılında Edirne'de doğdu.Türk sunucu, yapımcı ve girişimci. Acun Medya'nın kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdı

KÜLTÜR SANAT 30.09.2015 15:20:00 0
EDİRNE

Televizyonculuğa TV'de başlamıştır. İlk kez Beşiktaş muhabirliği yapmıştır. 2002 yılında "Acun Firarda" adlı gezi-eğlence içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmaya başlamıştır. 2006 yılında program sona ermiştir. 2004 yılında "Acun Medya" adlı şirketi kurmuştur. 2004-2006 yılları arasında "Fear Factor" adlı korku-gerilim içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmıştır. 2007-2010 yılları arasında "Var mısın Yok musun" adlı yarışma içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmıştır. 2006 yılında "Survivor Türkiye" adlı yarışma içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmaya başlamıştır.

 

2007-2008 yılları arasında "Yoksa Rüya mı?" adlı aktüel içerikli televizyon programının yapımcılığını yapmıştır. 2008-2014 yılları arasında "Söyle Söyleyebilirsen" adlı ses yarışması içerikli televizyon programının yapımcılığını yapmıştır. 2009 yılında "Devler Ligi" adlı futbol içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmıştır. 2009 yılında "Yetenek Sizsiniz Türkiye" adlı yetenek yarışması içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmaya başlamıştır. 2010-2011 yılları arasında "Yok Böyle Dans" adlı dans yarışması içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmıştır. 2011 yılında; "O Ses Türkiye" adlı ses yarışması içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmaya başlamış, çalışanlarıyla birlikte "Acunn.com" adlı portal İnternet sitesini kurmuştur. 2013 yılında Show Tv'den çıkıp, Star Tv'ye geçmiştir. 2013 yılında; "3 Adam" adlı televizyon programının yapımcılığını yapmaya başlamış, çalışanlarıyla beraber "Sekiz.com" adlı giyim içerikli İnternet sitesini kurmuş, "MNG Shop" (yeni adıyla Shop90) adlı televizyon kanalına %40 ortak olmuş ve Doğuş Yayın Grubu ortaklığında "Tv8" adlı televizyon kanalını satın almıştır (%70 sahibi). 2014 yılında; Star Tv'den çıkmış ve "Ninja Warrior Türkiye", "Para Bende", "Hülya Avşar  Show", "Arda'nın Mutfağı", "Aileler Yarışıyor", "Ver Fırına", "Kel Alaka", "Akademi", "Ütopya" ve Survivor All Star adlı televizyon programlarının yapımcılığını yapmaya başlamıştır. 2015 yılında "Rising Star Türkiye" adlı televizyon programının yapımcılığını yapmaya başlamıştır.

2005’TE VERGİ REKORTMENİ OLDU
2005 yılında ilk kez Türkiye'de vergi rekortmenleri arasına girmiştir. 2011 yılında  2.836.191 gelir vergisi tahakkuk ederek, Türkiye'de gelir vergisi listesinde 62. olmuştur.

 

Türkiye'de yer alan üniversiteler de ve Anadolu'nun farklı yerlerinde stand-up gösterileri yapmıştır. Gösterilerinde meslek hayatı boyunca başına gelenleri mizahi bir dille izleyicilere anlatmıştır.
ANNESİ KOOPERATİFLER İL MÜDÜRÜ BABASI İSE MÜTEAHHİTTİ
 29 Mayıs 1969 tarihinde Edirne'de doğmuştur. Annesinin adı İlknur ve annesi kooperatifler il müdürüydü. Babasının adı Ergün ve babası müteahhitti. Ömer Cenker Ilıcalı adında bir abisi vardır. Ağabeyinin okula gitmesini kıskandığı için 5 yaşında okula başlamıştır. O yüzden okulu hep oyun sandığını söylemiştir. İlkokul ve ortaokulu Edirne İstiklâl İlkokulu'nda tamamlamıştır. 10 yaşında Kadıköy Anadolu Lisesi'ni kazanmıştır. Okumak için anneannesinin yanına, İstanbul'a gitmiştir. Ailesinden uzak olduğu için derslerinden kopmuştur. Daha sonra annesinin tayini İzmit'e çıkmış ve ailesi İstanbul'a taşınmıştır. Lise döneminde derslerden koptuğu için ders çalışsın diye odaya kapatılmıştır. Odaya kapatıldığında; kitaptaki harflerden lig kurup, onlara maç yaptırdığını söylemiştir. İstanbul Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümünü kazanmıştır. Üniversite hayatı 7 yıl sürmüştür. Ancak okulu bitirememiştir. Babaanne ve dedesini trafik kazasında kaybetmiştir. 19 yaşında evlenmiştir. Evlendikten sonra bütün arkadaşlarının kendi evinde buluştuğunu söylemiştir. Evinde arkadaşlarıyla buluştuğu bir gün; evi polis bastığını, polislerin balkondan girdiğini ve evdekilerin oyun oynadığını görünce gittiklerini söylemiştir. Evliliğinde bir kız çocuğu olmuştur. Eşi ve kendisi öğrenci olduğu için onlara babası bakmıştır. Babasının verdiği apartman aidatlarını harcadığını, eve gelen haciz kağıdının atıldığını söylemiştir. Bir gün televizyon izlediği sırada kapının açıldığını, haciz memurlarının gelip televizyonu alıp gittiklerini, televizyonu teslim ettikleri kişinin kendi takımının kalecisi olduğunu ve televizyonun bir saat sonra geri geldiğini söylemiştir.
ANNE VE BABASI TRAFİK KAZASINDA YAŞAMINI YİTİRDİ
Bir gün anne ve babası, kızını da alıp, Bodrum'a doğru yola çıkmıştır. Balıkesir'de akşam saatlerinde Ergün Ilıcalı sakin bir şekilde konvoyu sollarken bir anda karşısına 180 km hızla gelen bir araç çıkmış ve kafa kafaya çarpışmışlar. O anda Ergün Ilıcalı ve İlknur Ilıcalı ölmüştür. Acun Ilıcanın kızının vücudunda 18 ayrı yerde kırık oluşmuştur. Acun Ilıcalı, anne ve babasının ölüm haberinden sonra; travma geçirmiş, bir yıl boyunca evden çıkmamış ve eşinden boşanmıştır. 1994 yılında Bağdat caddesinde ağır bir motosiklet kazası geçirmiştir. Motosiklet kazasında sol solu kırılmış, arkasında oturan arkadaşını kaybetmiştir. 36 dikiş atılan ameliyattan sonra sol koluna platin takılmıştır.

 

Anne ve babasından kalanları iki yılda tüketmiştir. 1995 yılında Bağdat caddesine bir kot dükkanı açmıştır. Fakat kısa sürede batmıştır. O dönemde sıfır lirası olduğunu, arkadaşları sayesinde parası olmadığını hissetmediğini söylemiştir. Üniversiteden Esat adında bir arkadaşıyla kaldığı sıralarda hava alanınına giderken Show Tv binasını görmüştür. Yanında üniversiteden arkadaşı Esat'ta vardır. Kuzeninin arkadaşı ve o dönem Show Tv'de mali kontrolör olan İrfan Şahin'i ziyaret etmiştir. İrfan Şahin, onları o dönem spor müdürü olan İlker Yasin ile tanıştırmıştır. İlker Yasin, Acun Ilıcalı ve arkadaşının futboldan çok iyi anladığını muhabbet ederken anlamıştır. İlker Yasin, Acun Ilıcalı ve arkadaşının Show Tv'de çalışmasını istemiştir. Böylelikle Acun Ilıcalı stajyer kadrosunda işe başlamıştır. Fenerbahçe taraftarı olmasına rağmen Beşiktaş muhabirliği yapmıştır.

Özel Yaşamı
1988 yılında Seda Ilıcalı ile evlenmiştir. Evliliğinden Banu Ilıcalı olmuştur. 1993 yılında Seda Ilıcalı ile ayrılmıştır.

 

2003 yılında Zeynep Ilıcalı ile evlenmiştir. Evliliğinden Yasemin Ilıcalı ve Leyla Ilıcalı olmuştur. 2010 yılında Şeyma Subaşı ile bir ilişkisi olduğu iddia edilmiştir. 2013 yılında Şeyma Subaşı ile olan ilişkisinden Melisa Ilıcalı olmuştur.

Prodüksiyonları

3 Adam · Devler  Ligi · O Ses Türkiye · Survivor Türkiye (Survivor Kızlar - Erkekler · Survivor Aslanlar - Kanaryalar · Survivor Türkiye - Yunanistan · Survivor Ünlüler - Gönüllüler) · Söyle  Söyleyebilirsen · Yetenek Sizsiniz Türkiye · Yok Böyle Dans · Yoksa  Rüya mı?
Devredilen: Fear Factor · Var mısın Yok musun Survivor All Star

 

 

Hazırlayan/Seyit SÜREN