Son umut 'Arife'

Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri'nde giyim ürünleri satan esnafın satışlarını artırmak için başlattığı ''Yüzde 50' indirim ka

GÜNDEM 22.09.2015 17:26:00 0
Son umut

Narin Caddesi'nde kurulan hayvan pazarında ise çok sayıda kurbanlık satıcıların elinde kaldı. Esnaf, arife günü olan bugün müşterilerin artacağını umutlu. Vatandaşlar ise, siyasi belirsizlik yüzünden görünmeyen bir kriz olduğunu ve vatandaşların para sıkıntısı çektiğini söylediler.

KAMPANYA İŞE YARAMADI
Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Kurban Bayramı’na kadar tüm ürünlerde yüzde 50 indirim uygulamasına gidileceği belirtilmişti. Yapılan kampanyalara rağmen vatandaşlar pazar ürünlerine fazla ilgi göstermeyince, birçok esnaf tezgahını bile açmadı. Pazar Yeri’nde tezgahların yüzde 90’ı kapalı iken, açık olan tezgahlarda da esnaf satış yapamamaktan yakındı.
TEK UMUDUMUZ ARİFE GÜNÜ
Özellikle son haftalarda pazar esnafının büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi, “Görüldüğü üzere esnafımızın neredeyse tamamı tezgahını bile açmamış. Çünkü iş yok, satış yok. Bayram için alınan mallar esnafımızın elinde kaldı. Tek umudumuz arife günü. Arife günü yoğunluk olmasını ümit ediyoruz. Yetkililerden, Pazar Yeri’nde alışverişin canlandırılması için çalışmalar yapmalarını bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.
KURBANLIKLAR ELDE KALDI
Narin Caddesi yanına kurulan hayvan pazarında da kurban satıcıları, satışların az olmasından dolayı dertli. Pazardaki satıcıların getirdiği kurbanlıkların büyük bir çoğunun ellerinde kaldığını belirten satıcılar, "Günlerdir buradayız. Satışlar çok az. Küçük ve büyük.aş hayvanların birçoğu elimizde kaldı. Birçok kişi arife günü ucuza alırız diye düşünüyor. Böyle bir şey yok. Kimse zararına hayvanını satmaz. Arife gününden ümitliyiz. İnşallah arife günü satışlarımız artar" dediler.
Haber / Ahmet KARDEŞ