Tüm tedbirler alındı

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, vatandaşların Kurban Bayramı'nı sıkıntıdan uzak, huzurlu ve güven içinde geçirmeleri için Kaymakamlık olarak gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirtti.

GÜNDEM 21.09.2015 14:05:00 0
Tüm tedbirler alındı

24 Eylül Perşembe günü idrak edeceğimiz Kurban Bayramı dolayısıyla, ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kurbanlarını bizzat kesmeleri veya vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmak ve kurban kesilecek yerleri tespit etmek, kuralları belirlemek amacıyla çeşitli kararlar aldıklarını belirten Kaymakam Metin Kubilay, “Kurbanlık hayvan hareketleri kontrolleri İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce oluşturulacak ekipler tarafından yapılacak” dedi.
YOL ARAMALARI YAPILACAK
Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından umuma açık yerlerin kontrolünün yapılacağını kaydeden Kaymakam Kubilay, “Yol aramaları yapılacak. Kimlik denetimleri artırılacak. PTT ve kargo şirketleri aracılığı ile gelen paketlerden şüpheli görülenler kontrolden geçecek. İlçe Sağlık Müdürlüğü koruyucu sağlık hizmetlerini artırarak sürdürecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye teşkilatını 24 saat esasına göre hizmet verecek şekilde hazır bulunduracak. Su ve Kanalizasyon hizmetleri aksatılmayacak. Çerkezköy Belediyesi fahiş fiyatla satışların önüne geçecek. Nöbetçi fırınlar belirlenecek” diye konuştu.
KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Hayvan Satış Yeri olarak belirlenen Narin Caddesi’ndeki alan dışında satış yapılmasına izin verilmeyeceğini sözlerine ekleyen Kaymakam Kubilay, “Çerkezköy Balık Pazarı, Çerkezköy Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Yardım Derneği, Kızılpınar Eğitim Çağındaki Talebelere Yardım Derneği, Veliköy Mimar Sinan Eğitim ve Kültür Hizmetleri Yardım Derneği, Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim ve Kültür Hizmetleri Yardım Derneği, Belediye Mezbahanesi” olarak belirledi.
UMUMA AÇIK YERLERDE KESİM YASAK
Kurban Bayramı günleri süresince hijyene riayet edecek şekilde gerekli tedbirlerin Çerkezköy Belediye Başkanlığı tarafından alınacağını kaydeden Kaymakam Kubilay, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri de gerekli kontrolleri yapacak. Hayvan Satış Yerlerinin güvenlik, temizlik ve sağlık şartları Çerkezköy Belediye Başkanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek. Kendi bahçesi veya özel mülkünde kurbanlarını kendi imkanları ile kesmek isteyenlere, hayvana eziyet vermeden kesmeleri ve çevre sağlığına riayet etmeleri kaydıyla izin verilecek. Park, meydan gibi umuma açık yerlerde kurban kesimi yapılmayacak. Kurban kesimi yerlerindeki atıkların da herhangi bir kirliliğe sebep olmaması için belediye tarafından tedbirler alınacak” dedi.
KÜPESİZ HAYVAN KESİLMEYECEK
Kurban kesimlerinin belediye mezbahanesinde ücretsiz olacağını söyleyen Kubilay, “Kurbanlık olarak kesilecek sığır cinsi hayvanlarla, koyun ve keçi türü hayvanlara ait kulak küpeleri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gözetiminde imha edilecek. Gebe, küpesiz, iki yaşını doldurmamış büyükbaş, bir yaşını doldurmamış küçükbaş ve sağlık izni olmayan hayvanlar kesilmeyecek” açıklamalarında bulundu.
Haber / Ahmet KARDEŞ