Sadece 8 tane var

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ara filosuna mobil konkasör (Taş Kırma Makinası) kattı.

GÜNDEM 20.09.2015 22:59:00 0
Sadece 8 tane var

Sahil dolgu alanında konkasör’ün tanıtım törenine katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, konkasörün özellikle inşaat ve yıkıntı atıklarının yeniden kullanılabilir hale getirilmesi konusunda büyük fayda sağlayacağını söyledi. Albayrak, " Türkiye’de sadece 8 büyükşehirde olan makineye sahip büyükşehirlerden bir tanesini de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi."dedi.

1 MİLYON 300 BİN LİRA

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Halil Özge Dora’da konkasör’ün çalışma sistemi ve getireceği yararlar konusunda bilgilendirmelerde bulundu.Saatte 350 ton kapasiteli Mobil Konkasör, Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla 1 milyon 300 bin liraya alındı. Mobil konkasör, 11 ilçede belirlenmiş alanlarda toplanacak olan her türlü inşaat atıklarını ve asfalt kırıklarını yeniden kullanılabilir hale getirecek.Ayrıca halen ilimizde kaçak olarak dökülmüş inşaat atıkları da belirli bir süre içerisinde toplanarak altyapı malzemesine dönüştürülecek, böylelikle hem kent temizlenerek çevre kirliliğinin önüne geçilecek, hem de Büyükşehir Belediyesinin, ilçe belediyelerinin ve TESKİ’nin altyapı dolgu malzemesi ihtiyaçları karşılanacak. Ayrıca halen katı atık sahalarında depolanan inşaat atıklarının geri kazanımının sağlanması ile bu sahaların da daha uzun süre kullanımı sağlanacaktır. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, araç makine parkını güçlendirme çalışmaları kapsamında mobil konkasörü (Taş Kırma Makinesi) belediye bünyesine kattı.

Sahil dolgu sahada konkasörün tanıtım törenine katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, konkasörün özellikle inşaat ve yıkıntı atıklarının yeniden kullanılabilir hale getirilmesi konusunda büyük fayda sağlayacağını söyledi ve Türkiye’de sadece 8 büyükşehirin sahip olduğu makinenin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne de alındığını belirtti.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Halil Özge Dora’da konkasörün çalışma sistemi ve getireceği yararlar konusunda bilgilendirmelerde bulundu.
Saatte 350 ton kapasiteli mobil konkasörün, Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla 1 Milyon 300 Bin TL’ye alındığı, 11 ilçede belirlenmiş alanlarda toplanacak olan her türlü inşaat atıklarını ve asfalt kırıklarını yeniden kullanılabilir hale getireceği belirtildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Ayrıca halen ilimizde Kaçak olarak dökülmüş inşaat atıkları da belirli bir süre içerisinde toplanarak altyapı malzemesine dönüştürülecek, böylelikle hem kent temizlenerek çevre kirliliğinin önüne geçilecek, hem de Büyükşehir Belediyesinin, ilçe belediyelerinin ve TESKİ’nin altyapı dolgu malzemesi ihtiyaçları karşılanacak. Ayrıca halen katı atık sahalarında depolanan inşaat atıklarının geri kazanımının sağlanması ile bu sahaların da daha uzun süre kullanımı sağlanacaktır" denildi.