Yatım için buluştular

Trakya Bölgesinin iş ve yatırım imkanlarının ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde ulusal ve uluslararası düzeyde etkin tanıtımının yapılması amacıyla Trakya Kalkınma Ajansı organizasyonu ve Ä

GÜNDEM 20.09.2015 21:42:00 0
Yatım için buluştular

Toplantıya, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu,Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ve işadamları katıldı.
Açış Konuşmasını gerçekleştiren İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ‘’Günümüz dünyası giderek hızla değişiyor, az olsun benim olsun kavramı ne yazık ki artık üreten kesim için kabul edilemez bir kavram oldu. Üretmek Sanayiciler için ulvi bir sorumluluktur. Bugün burada gerçekleşen Trakya Yatırım Ortamı Tanıtım Günü etkinliği gibi etkin ve verimli toplantıları destekleyerek Trakya Bölgesinde önemli çalışmalar gerçekleştiren Trakya Kalkınma Ajansının faaliyetlerini izliyoruz ve takdir ediyoruz’’dedi.
AVANTAJLI BÖLGE
Trakya Bölgesi'nin Türkiye’de yatırım  olanaklarının hızla arttığı ve avantajlı bölge haline geldiği bir alan olarak tanımlandığını belirten
Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "Bölgemizin, yoğun sanayi, tarım alanları, kısmen turizm ve çeşitli sektörleri içinde barındırması yatırım olanaklarının çeşitlenmesi ve artmasına neden olmaktadır.  Kalkınma Ajanslarının belki de en iyi yanı bu özellikleri ön plana çıkarıcı çalışmalar içinde bulunmalarıdır. İstanbul Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşen toplantımızın yeni yatırımlar getirmesini temenni ediyorum’’ dedi.
YATIRIM SUNUMU
Trakya’ya Kalkınma Ajansı gözüyle Trakya’da Yatırım Olanakları konulu bir sunum gerçekleştiren Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin "Yoğun bir katımla gerçekleşen Trakya’da yatırım ortamı tanıtım toplantısın da tüm yatırım aktörlerinin burada olduğunu görmek çok güzel. Bu oturum, Trakya Bölgesi hakkında, tüm ince bilgilerin üç sanayi Odası yetkililerinin sizlerle paylaşacak olması dolayısı ile önemli. Bizim amacımız ise; Trakya’nın nabzını tutan çalışmalar gerçekleştiren Trakya Kalkınma Ajansı gözüyle Trakya’da yatırım olanaklarının sizlerle paylaşılacak olmasıdır. İşbirliklerinin doğru zaman, doğru yer ve doğru insan ile olması gerçeği vazgeçilmez bir önem arz etmektedir. Bunların birinin eksik olması, yeterli ve doğru bilginin elde edilebilir olmaması yanlış yatırımlar veya potansiyel yatırımların gerçekleşememesine neden olmaktadır. Trakya Kalkınma Ajansı ise, bu bölgeye yatırım düşünen, bölgenin potansiyelleri farkında olan yatırımcıların her zaman yanındadır. Sizlerin doğru kaynak, gerçek kişiler ile buluşturulması konusunda güvenilir bir adres olma özelliği göstermektedir. Bu toplantımızın yeni yatırımlar ve sürdürülebilir işbirlikleri getirmesini temenni ediyorum’’ dedi.
Ardından, Trakya Bölgesinde yatırımı bulunan iş adamları söz alarak bölgenin avantajlarını ve olası dezavantajlarını İSO üyeleri ile birlikte dile getirmişlerdir.