Rüzgar santralini incelediler

Çorlu'da faaliyet gösteren Garanti İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi ziyaret eden Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) yetkilileri, tesise ait Türkiye'nin kurulu gücü en yüksek lisanssız öz

GÜNDEM 17.09.2015 17:02:00 0
Rüzgar santralini incelediler

Mars Enerji A.Ş.’nin yürüttüğü lisanssız elektrik üretim projesi olan Garanti İplik RES'in, birçok bakımdan Türkiye’de ilk olma özelliği taşıdığı açıklandı.

TREDAŞ, "Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikanın içinde yapımı devam eden tesisin TREDAŞ’a yaptığı 2350 KW kurulu gücündeki başvuru, dağıtım bölgemizde ve Türkiye’de yapılmış ve çağrı mektubu verilmiş ilk lisanssız öztüketim kapsamındaki başvuru olma özelliğine sahiptir. Üretilen enerjinin dağıtım şebekesine verilmeden sadece Garanti İplik tesisinde tüketilmesi anlamına gelen öztükekim başvuruları, bu özelliğiyle lisanssız üretim yönetmeliğinde belirtilen 1 MW sınırının kapsamı dışında kalmaktadır. Tesisin üretim gücünün tamamını gerçekleştirecek olan 98 metre kule yüksekliğine ve 92 metre rotor kanat çapına sahip olacak olan türbin, bu özelliğiyle de lisanssız üretim anlamında Türkiye genelinde kurulan en büyük türbinlerden bir tanesidir.Kurulumu devam eden tesis, bölgemizde ve ülke genelinde aynı türde birçok başvuruya da örnek teşkil etmiş olup, bu konudaki süreçlerin işletilmesi anlamında sektörde ilk ve yol gösterici özelliğe sahiptir."diye açıklamada bulundu.
İncelemeye ise TREDAŞ Müşteriler Müdürü Serap Duran, TREDAŞ Çorlu İşletme Bakım Başmühendisi Bülent Bakırcıoğlu, TREDAŞ Müşteriler Başmühendisi Deniz Özdemir ve Müşteriler Mühendisi Tahir Saraç katıldı. Santral yetkililerinin, tesisin tanıtımını yaparak, santralin işleyişi hakkında bilgi verilmesinin ardından teknik inceleme sona erdi.