yurt teklifi

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, elektrik faturalarından TRT'ye aktarılan yüzde 2'lik payın, üniversite öğrencilerine yurt yapımı için aktarılması için TBMM Başkanlığı'na

GÜNDEM 17.09.2015 15:02:00 0
yurt teklifi

Ülke genelinde  yaşanan yurt sorunlarına dikkat çeken CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, üniversite öğrencilerinin sorunlarının başında gelen  yurt sorunu konusunu Meclis gündemine taşıdı.

Köprülü, TBMM Başkanlığı’na verdiği kanun teklifinde, barınma, beslenme hizmetlerini sunmakla görevli Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu’nun öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığını vurguladı.

TARAFSIZ DEĞİL 

Hazırladığı 8 maddelik kanun teklifinde, milyonlarca vatandaşın TRT’ye pay ödemesinin hukuka aykırı düzenlemelerle yasalaştırıldığını ve meşru hale getirilmeye çalışıldığını iddia eden Köprülü,  milyonlarca elektrik abonesinin TRT’den hizmet alıp almadığına bakılmaksızın haraç niteliğinde bu payı ödemeye zorlandığını söyledi.   Türkiye'nin kamu yayıncılığı yapmakla görevlendirilen tek yayın kuruluşu TRT’nin,  son 13 yıllık geçmişiyle cumhuriyet ilkelerine bağlı, tarafsız yayıncılık hedefini de defalarca yerle bir eden yayınlara ve programlara imza attığını kaydetti.
SORUN ÇÖZÜLECEK
Teklifin gerekçesinde ayrıca milyonlarca vatandaştan alınan ve TRT’ye elektrik faturalarından tahsil edilen yüzde 2’lik payın durdurulması, TRT’ye aktarılan payın yasal dayanağı olan Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu’nun ilgili maddelerinin tümüyle yürürlükten kaldırılarak bu payın öğrencilere yurt yapılması şartıyla Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu’na aktarılmasının gerektiği belirtildi. Teklife göre; elektrik faturalarından yurt ve barınma ihtiyacı karşılanmak üzere Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne yüzde 2’lik pay aktarılacak. TRT’ye elektrik faturalarından tahsil edilen yüzde 2’lik pay durdurulacak. Köprülü, kanun teklifinin kabul edilmesi halinde yurt sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşacağını söyledi.