File yapıp ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar

Süleymanpaşa Belediyesi'nin 'Torbanı değiştir geleceğini değiştir' adı altında başlattığı kampanya kapsamında kadınlara file yapımı öğretiliyor.Kadınların yaptığı fileler is

GÜNDEM 17.09.2015 14:54:00 0
File yapıp ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar

Süleymanpaşa Belediyesi yetkilileri, 'Torbanı değiştir geleceğini değiştir' kampanyası kapsamında ilçede kurulan pazarlarda vatandaşları bilgilendirmeyi sürdürüyor.Bu kampanya kapsamında ücretsiz dağıtılan fileleri ise Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri aldıkları eğitimin ardından evlerinde yapacak ve ardından fileler ücretsiz dağıtılacak.

Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Kızılözen, "Proje kapsamında ev eksenli çalışmak isteyen hanımlar evlerinde yapabilecekleri el işlerini gerçekleştiriyorlar. Bizde Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak hanımlarımıza yardımcı olmak adına file yapmayı öğretiyoruz. Bu fileleri hanımlarımız kendi evlerinde yapacaklar ve file başına ücret alacaklar. Proje kapsamında yapılan bu fileler pazarlarda vatandaşlarımıza ulaşacak.’’ dedi.
Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezinde çalışarak file yapımını öğrenen kadınları Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır, Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Ersöz ve Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Deniz Taner ziyaret ederek kendilerine başarılar dilediler.